Opinto-opas 2013-2014
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2013-2014

KIE-52900 Ranskan kielikoe, 3 op
French Language Test

Lisätiedot

Opintojaksolla ei järjestetä lainkaan lähiopetusta eikä minkäänlaista ohjausta, koska kyseessä on kielitaitotesti. Opintojakson suorittajan on selvitettävä kielitaitonsa vastuuhenkilön kanssa ennen kielikokeeseen ilmoittautumista, siis näytettävä yo-todistus tai muualla suoritetut opinnot ym. Kielikoe järjestetään 3-4 kertaa vuodessa TTY:n ranskan kielen tenttipäivänä.

Vastuuhenkilö

Mari Haapsaari

Suoritusvaatimukset

Kielikoe on kirjallinen tentti ja korvaa KIE-52000 Ranska 6 (aikaisemmin KIE-5200 Ranskaa tekniikan opiskelijoille) kurssin. Kielikokeen voi suorittaa opiskelija - jolla on pitkän ranskan yo-kokeen arvosana M, E tai L ja joka hallitsee lukio-oppimäärän edelleen hyvin tai - joka on opiskellut/ työskentellyt noin vuoden verran ranskankiellisessa maassa, ja jonka ranskankielentaito sijoittuu vähintään taitotasolle B1 tai - joka on kaksikielinen.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää pääajatukset ja keskeisiä yksityiskohtia puheesta, joka käsittelee opiskelussa, työssä tai vapaa-aikana esiintyviä teemoja. Opiskelija osaa viestiä itselleen tärkeistä asioista myös hieman vaativammissa tilanteissa. Hän pystyy lukemaan monenlaisia muutaman sivun pituisia tekstejä ja seuraamaan tekstin pääajatuksia, avainsanoja ja tärkeitä yksityiskohtia myös valmistautumatta. Opiskelija pystyy välittämään tehokkaasti tietoa tavallisimmissa kirjallisen viestinnän muodoissa.

Tietoa esitietovaatimuksista
Ranskan kielikokeen voivat suorittaa opiskelijat, jotka ovat opiskelleet ns. pitkän ranskan (A-ranska) ja jotka ovat saaneet pitkän ranskan yo-kokeesta arvosanan M, E tai L.

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
KIE-52900 Ranskan kielikoe, 3 op KIE-5210 Ranskan kielikoe, 3 op  

Viimeksi muokattu30.05.2013