Opinto-opas 2013-2014
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2013-2014

ELT-21100 Elektroniikan työkurssi, 5 op
Electronics Laboratory

Vastuuhenkilö

Katja Laine

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
Laboratoriotyö


 


 
 2 h/per
 70 h/per
+2 h/per
+50 h/per


 
ELT-21100 2013-01 Tiistai 12 - 14, SM221
Tiistai 10 - 12, SJ204

Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritetut laboratoriotyöt ja hyväksytysti suoritettu tentti. Kokonaisarvosana määräytyy laboratoriotöistä ja tentistä saatujen pisteiden perusteella.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa käyttää yleisimpiä elektroniikan perusmittauksissa tarvittavia mittalaitteita. Opiskelija osaa selittää elektroniikan peruskomponenttien toiminnan ja osaa tarkastella teorian ja käytännön eroja. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa analysoida elektroniikan peruskytkentöjen toimintaa ja selittää elektroniikan peruskomponenttien merkityksen erilaisissa kytkennöissä. Opintojakson jälkeen opiskelija osaa myös käyttää komponenttien datalehtiä, yhdistää tietoa eri lähteistä sekä suunnitella yksinkertaisen elektronisen laitteen.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Elektroniikan perusmittalaitteiden (yleismittari, oskilloskooppi, signaaligeneraattori, teholähde) sujuva käyttö. Saatujen mittaustuloksien käsittely ja vertailu simulointituloksiin sekä teoriaan. Tiedon haku verkosta ja datalehdiltä. Mittauksen dokumentointi ja tulosten raportointi.   Hyvät mittauskäytännöt. Tuloksien paikkansapitävyyden arviointi.    
2. Elektroniikan peruskomponenttien rakenne, toiminta ja komponenteilla tehtävät mittaukset: passiivikomponentit, diodit, transistorit ja operaatiovahvistimet.  Komponenttien käyttösovellukset ja epäideaalisuudet.    
3. Elektroniikan peruskytkentöjen suunnittelu, analysointi ja mittaaminen: tavalisimmat passiivikomponentti-, diodi-, transistori-, operaatiovahvistin- ja teholähdekytkennät. Yksittäisten komponenttien merkityksen selittäminen kytkennöissä.   Kytkentöjen käyttösovellukset ja vertailu.    
4. Elektronisen laitteen suunnitteluprosessi. Kytkennän suunnittelu PSpice-piirianalysaattoria apuna käyttäen. Piirilevyn suunnittelu ja Pads-ohjelmiston peruskäyttö. Piirilevyn valmistus ja komponenttien juottaminen. Rakennetun laitteen testaus.  Komponenttien käsittely sekä piirilevyltä irrottaminen. Ympäristönäkökulmien huomiointi elektroniikkasuunnittelussa.   Muiden suunnitteluohjelmistojen hallinta. Pintaliitoskomponenttien juottaminen.  

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Ydinaineksen ja täydentävän tietämyksen oppiminen ja soveltaminen sekä asiayhteyksien ja kokonaisuuksien hahmottaminen. Ydinaineksen hallitseminen hyvin riittää opintojakson läpäisemiseen arvosanalla 3. Arvosanan 4 saavuttamiseksi on opiskelijan osattava myös täydentävän tietämyksen asioita. Arvosana 5 edellyttää, että täydentävän tietämyksen asioita osataan hyvin. Ydinaineksen puutteellisen hallitseminen riittää arvosanoihin 1 ja 2 riippuen puutteiden määrästä.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Muu verkkomateriaali   Laboratoriotyöohjeet         Jaetaan opiskelijoille sähköisesti   Kyllä    Suomi  

Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S Selite
ELT-20100 Analogiaelektroniikka Pakollinen    
FYS-1010 Fysiikan työt I Pakollinen    

Tietoa esitietovaatimuksista
Elektroniikan aineopintojen muita kursseja suositellaan suoritettavaksi samanaikaisesti Elektroniikan työkurssin kanssa.

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
ELT-21100 Elektroniikan työkurssi, 5 op ELE-2050 Elektroniikan työkurssi, 6 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
ELT-21100 2013-01 Lukuvuoden 2013-2014 toteutus   Luennot
   
Lähiopetus: 0 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 0 %  

Viimeksi muokattu17.09.2013