Opinto-opas 2013-2014
Jatko

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2013-2014

KEB-26100 Biotekniikan erikoistyö, 2-8 op
Special project in Bioengineering

Lisätiedot

Opiskelijan on oma-aloitteisesti tultava sopimaan ohjaavan opettajan kanssa erikoistyön aiheesta ja suorittamisesta. Erikoistyön sisältö ja laajuus sovitaan erikseen ohjaajan kanssa. Erikoistyön voi tehdä 2-8 opintopisteen laajuisena. Kullekin opintopistelaajuudelle on oma opintojaksotunnuksensa.
Soveltuu jatko-opinnoiksi

Vastuuhenkilö

Jaakko Puhakka, Matti Karp

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
            KEB-26100 2013-01  

Suoritusvaatimukset

Tentti, kirjallisuuskatsaus tai työselostus.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee laajan kirjallisuusselvityksen laatimisen tai itsenäisen työskentelyn laboratoriossa osana tutkimusryhmää. Kirjallisuusselvityksen tehnyt opiskelija osaa tuottaa katsausartikkelimaisen kirjoituksen tieteellisen julkaisun periaatteita noudattaen. Opiskelija osaa hakea ja luokitella tietoa sekä laatia tutkimusartikkeleista ja -tuloksista näkemyksensä mukaisen koosteen tutkimusongelmansa ratkaisemiseksi. Laboratoriotyön suorittanut opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa laboratoriokokeita halliten tärkeimmät biotekniikan työmenetelmät sekä tutkimuksessa hyödynnettävien laitteiden käytön. Hän osaa vertailla tuloksia ja tehdä niistä johtopäätöksiä sekä raportoida havaintonsa suullisesti ja kirjallisesti. Kurssin voi suorittaa myös kirjatenttinä opiskelijan valitsemasta biotekniikan alan oppikirjasta.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Laboratoriotyö: itsenäinen työskentely osana tutkimusryhmää, työmenetelmien hallinta, kokeiden suunnittelu ja toteuttaminen   Laboratoriolaitteiden käyttö  Ajantasainen tietämys uusimmista tutkimusmenetelmistä ja -aiheista 
2. Kirjallisuusselvitys: tiedonhaku ja materiaalin luokittelu, katsausartikkelin koostaminen, tiedon tulkinta ja soveltaminen   Aikataulutun tekeminen ja siinä pysyminen   
3. Laboratoriotyö ja kirjallisuusselvitys: tutkimustulosten tarkastelu ja johtopäätösten teko, tutkimustulosten kirjallinen ja suullinen raportointi   Ohjelmistojen käyttö tulosten raportoinnissa ja visualisoinnissa   
6.      

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Opintojakso arvostellaan arvosanalla 0-5. Arvosana määräytyy suoritetusta käytännön työstä opiskelijan omatoimisuuden, huolellisuuden, aktiivisuuden ja suunnitellussa aikataulussa pysymisen perusteella. Lisäksi erittäin tärkeässä asemassa on kirjallisuusselvityksen tai kirjallisen työselostuksen laatu ja opiskelijan osoittamat taidot tutkimustulosten tieteellisen raportoinnin sekä tulosten tarkastelun suhteen. Arvosanan 3 voi saada ydinaineksen hyvällä hallinnalla. Arvosanat 4-5 saavutetaan täydentävän ja erityistietämyksen hyvällä tai erinomaisella hallinnalla.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S Selite
KEB-21300 Mikrobiologian laboratorioharjoitukset Pakollinen   1
KEB-61350 Laboratoriotyöturvallisuus ja -työtavat Pakollinen   1
YHTTAY-21040 Laboroinnin perusteet Pakollinen   1
KEB-23326 Biological Macromolecules Pakollinen   2
KEB-23726 Laboratory Course on Industrial Biotechnology Pakollinen   2

1 . Laboratoriotyötä tekevältä edellytetään kurssien KEB-21300 ja lisäksi KEB-61350 tai YHTTAY-21040 suorituksia. Myös muualla suoritetut vastaavat opintojaksot voidaan hyväksyä esitiedoiksi.

2 . Laboratoriotyötä tekevältä edellytetään lisäksi kurssin KEB-23326 tai KEB-23726 suoritusta. Myös muualla suoritettu vastaava opintojakso voidaan hyväksyä esitiedoksi.

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
KEB-26100 Biotekniikan erikoistyö, 2-8 op BIO-2830 Biotekniikan erikoistyö, 3 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
KEB-26100 2013-01        

Viimeksi muokattu15.08.2013