Opinto-opas 2011-2012
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2011-2012

TTE-7810 Diplomityökurssi, 0 op
Master Thesis Course

Lisätiedot

Diplomityökurssille ilmoittaudutaan, kun halutaan aloittaa diplomityön tekeminen tuotantotekniikan laitokselle. Diplomityökurssi sisältää varsinaisen työn tekemisen lisäksi mm. seminaarit, mutta opintopisteet ja arvosana annetaan tunnuksella "Diplomityö 30 op" eikä varsinaisesti tästä kurssista. Diplomityökurssi korvaa aiemman diplomityöseminaarin.

Vastuuhenkilö

Seppo Torvinen, Heikki Tikka, Paul Andersson, Asko Riitahuhta, Reijo Tuokko

Opetus

Opetusmuoto Tunteja Aikaväli Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Seminaari
2 + 2 + 2 + 2 h/vko
05.09.2012 - 08.05.2013
TTE-7810 2010-01  

Suoritusvaatimukset

Diplomityön tekeminen, seminaareihin osallistuminen ja oman esityksen pitäminen seminaarissa. Diplomityöhön liittyy lisäksi kypsyysnäyte. Diplomityöseminaarit: Opiskelija osallistuu kahteen seminaariin. Ensimmäisessä seminaarissa kuunnellaan toisten esitykset. Tämä ajoitetaan diplomityön alkuun. Sen tarkoitus on antaa käsitys millaisia töitä on tekeillä sekä vinkkejä oman työn tekemiseen. Toisella seminaarikerralla, kun diplomityö on valmis tai lähes valmis, opiskelija pitää omasta työstään seminaariesityksen. Sen kesto on noin 20 minuuttia. Molemmista osallistumisista opiskelija saa seminaarin valvojalta merkinnän henkilökohtaiseen kaavakkeeseensa.

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

Diplomityö tehdään yksilöllisesti ja itsenäisesti, mutta erityisistä syistä voidaan tehdä myös ryhmätyönä, jolloin jokaisen tekijän itsenäinen osuus on osoitettava.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija on tehnyt diplomityön, osallistunut seminaareihin ja pitänyt esityksen omasta diplomityöstään. Opintojaksolla opiskelija on osoittanut osaavansa soveltaa asiantuntijuuttaan itsenäisessä tutkimustyössä ja tuonut sen esiin teknistieteellistä tekstiä sisältävän raportin avulla. Työssään opiskelija on osannut hankkia relevanttia informaatiota valitusta aiheesta ja sen muokkaamisessa diplomityöksi opiskelija on osoittanut sekä aiheen hyvää hallintaa että taitoa etsiä ja erotella olennainen tieto epäolennaisesta.

Sisältö

Sisältö Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Diplomityön (teoreettinen, kokeellinen, kirjallisuus- tai tuotekehitystutkimus) tekeminen      
2. Seminaariesitysten opponointi ja asiantuntijaesityksen pitäminen     

Tietoa esitietovaatimuksista
Opintojakso on tarkoitettu ainoastaan tuotantotekniikan ja tuotekehityksen pääaineopiskelijoille, kun syventävän opintokokonaisuuden opintojaksot on suoritettu.

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)

Vastaavuudet

Opintojakso ei vastaan mitään toista opintojaksoa

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
TTE-7810 2010-01 Diplomityökurssille ilmoittaudutaan, kun halutaan aloittaa diplomityön tekeminen tuotantotekniikan laitokselle. Diplomityökurssi sisältää varsinaisen työn tekemisen lisäksi mm. seminaarit, mutta opintopisteet ja arvosana annetaan tunnuksella "Diplomityö 30 op" eikä varsinaisesti tästä kurssista. Diplomityökurssi korvaa aiemman diplomityöseminaarin. Esitysajat varataan laitoksen sihteereiltä edellisen viikon perjantaihin mennessä.        

Viimeksi muokattu23.09.2011