Opinto-opas 2011-2012
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2011-2012

TKT-2301 Langattomien sensoriverkkojen sovellukset, 5 op
Wireless sensor network applications

Vastuuhenkilö

Timo Hämäläinen

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
Harjoitustyöt
Seminaari
 14 h/per
 46 h/per

+6 h/per
+46 h/per
 8 h/per



 



 



 
TKT-2301 2011-01 Perjantai 10 - 12, TB110

Suoritusvaatimukset

Aktiivinen osallistuminen, hyväksytysti suoritetut harjoitukset, tentti.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa tunnistaa ja luokitella langattomien sensoriverkkojen toimintaperiaatteet ja suhteuttaa tekniikan tarjoamat mahdollisuudet ja sovellusten asettamat vaatimukset. Kurssilla opitaan käyttämään sensoriverkkoa mittaus- ja paikannustehtävissä. Harjoitustöissä asennetaan käytännössä laajamittainen verkko. Opiskelija osaa tehdä omia sovelluksia useilla käyttöliittymäteknologialla.

Sisältö

Sisältö Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Langattoman sensoriverkon perusrakenne ja toimintaperiaate. Verkon topologia ja datan siirto monen hypyn kautta. Verkon itseasentavuus ja -korjautuvuus.  Erilaiset mittausverkkojen topologiat.   Vapaat ISM taajuusalueet ja yhteistoiminta muiden verkkojen kanssa. 
2. Sovellusten hajautus sensoriverkon laitteiden ja taustajärjetelmien välillä.   Konfiguroitavuus, tiedon merkitys ja tulkinta.  Autonomisuus. 
3. Sovellusrajapinta sensoriverkkoon. Verkkoarkkitehtuuri.  Web-käyttöliittymäteknologioiden käyttö sensoriverkon kanssa.   Sensorirajapintojen standardointi. 
4. Monitorointi-, ohjaus- ja paikannussovellukset. Case-esimerkkejä ja vertailutuloksia olemassa olevista sensoriverkoista.  Verkon luotettavuus ja käyttöaika.  Vertailukriteeristö. 
5. Sensoriverkon käyttöönotto sekä toiminnan seuranta. Harjoitustyöt aidolla sensoriverkolla.  Omien sovelluksien suunnittelu ja toteutus.  Sovellusten mielekkyyden arviointi tekniseltä ja taloudelliselta kannalta. 

Opintojakson arvostelu

Kurssin arvosana määräytyy tentin ja harjoitustyösuoriutumisen perusteella. Hallittuaan ydinaineksen hyvin on opiskelijalla mahdollisuus läpäistä kurssi arvosanalla 3. Arvosanan 4 saavuttaakseen opiskelijan on osattava myös täydentävän tietämyksen sarakkeen asioita. Arvosanaan 5 on mahdollisuus, jos täydentävän tietämyksen sarake osataan hyvin. Jos ydinaineksessa on vähäisiä puutteita, on opiskelijalla mahdollisuus arvosanaan 1 tai 2 riippuen puutteiden määrästä. Jos ydinaineksen hallinnassa on huomattavia puutteita, ei opiskelija läpäise kurssia.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Luentokalvot   TKT-2301 Lecture notes   Timo D. Hämäläinen            Englanti  

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
TKT-2301 Langattomien sensoriverkkojen sovellukset, 5 op TKT-2300 Langattomien sensoriverkkojen sovellukset, 4 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
TKT-2301 2011-01 Opiskelijat suorittavat ryhmittäin ison sensoriverkon asennuksen TTY:n tiloihin. Harjoitustöissä verkolle tehdään mittaus-, hälytys- ja paikannussovelluksia sekä analysoidaan ja arvioidaan mittaustuloksia.   Luennot
Harjoitustyöt
   
Lähiopetus: 0 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 0 %  

Viimeksi muokattu19.01.2012