Opinto-opas 2011-2012
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2011-2012

MATHM-57350 Hypermedian tuotantoprojektin hallinnan erityispiirteet, 4 op
Management of Hypermedia Project

Vastuuhenkilö

Anne-Maritta Tervakari, Kirsi Silius

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
 2 h/vko

 

 

 

 
MATHM-57350 2011-01 Torstai 10 - 12, TB219

Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritettu kirjallinen työ ja tentti.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

Opintojaksolla käytetyt opetus- ja opiskelumenetelmät tukevat seuraavien työelämässä tarvittavien taitojen karttumista: kirjallinen viestintä, tieteellinen ajattelu, teorian ja käytännön yhdistäminen sekä oman oppimisen arviointi.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija pystyy määrittelemään hypermedian tuotantoprojektin erityispiirteet verrattuna esim. ohjelmistoprojektiin sekä tunnistaa projektinhallinnan keskeiset osa-alueet. Opiskelija ymmärtää projektisuunnitelman ydinkohtien merkityksen ja osaa laatia tarjouksen, tuotantosopimuksen sekä sopimuksen tekijänoikeuksista. Lisäksi opiskelija ymmärtää henkilötietolain asettamat velvoitteet henkilörekisterin pitäjälle ja osaa ottaa huomioon sananvapauteen ja rikoslainsäädäntöön liittyvät liittyvät vaatimukset. Opiskelija myös ymmärtää verkkojulkaisuun liittyvät tekijänoikeuden perusperiaatteet.

Sisältö

Sisältö Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Hypermedian tuotantoprojektin erityispiirteet ja vaiheet.   Tuotantoprojektin hallinnan osa-alueet.   Projektiorganisaatio ja sidosryhmät hypermedian tuotantoprojektissa. 
2. Projektisuunnitelma  Riskianalyysi, viestintäsuunnitelma, dokumentointisuunnitelma, aikatauluttaminen tuotantoprojektissa.   
3. Tuotantoprojektin perussopimukset.   Tuotantosopimuksen keskeinen sisältö.   Alihankintasopimukset, sopimukset oman henkilöstön kanssa. 
4. Verkkojulkaiseminen ja lainsäädäntö. Henkilötietolaki, sananvapaus ja rikoslaki.  Tietosuoja ja henkilötietojen käsittely sekä rekisterinpitäjän velvoitteet  Sananvapaus ja rikoslaki verkkoviestinnässä.  
5. Tekijänoikeuksien perusperiaatteet.  Tekijänoikeuksien hankinta ja tekijänoikeuksista sopiminen.  Erityyppiset ohjelmisto- ja materiaalilisenssit. 

Opintojakson arvostelu

Opintojakson kokonaisarvosana (0-5) muodostuu kirjallisen työn (50%) ja tentin (50%) perusteella. Aktiivisella osallistumisella opetukseen on mahdollista korottaa opintojakson kokonaisarvosanaa. Arvosanan 3 saavuttaminen edellyttää ydinaineksen hyvää hallintaa ja arvosanaa 4 varten on hallittava lisäksi täydentävän tietämyksen asiat. Arvosana 5 edellyttää em. mainittujen lisäksi myös erityistietämykseen kuuluvien asioiden hallintaa. Mikäli ydinaineksen hallinnassa on vähäisiä puutteita, voi opiskelija saavuttaa arvosanan 1 tai 2 riippuen puutteiden määrästä. Mikäli ydinaineksen hallinnassa on vakavia puutteita, arvosanaksi tulee hylätty. Hylättyä arvosanaa ei voi korottaa aktiivisella osallistumisella.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S Selite
MATHM-37100 Johdatus hypermediaan Pakollinen    
MATHM-47250 Verkkopalvelun sisällöntuotanto Suositeltava    

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
MATHM-57350 Hypermedian tuotantoprojektin hallinnan erityispiirteet, 4 op 7307035 Hypermedian tuotantoprojektin hallinnan erityispiirteet, 2 ov  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
MATHM-57350 2011-01 Opintojakso luennoidaan lukuvuonna 2011-2012 periodilla I.   Luennot
Harjoitustyöt
   
Lähiopetus: 20 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 80 %  

Viimeksi muokattu17.03.2011