Opinto-opas 2011-2012
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2011-2012

KIE-2350 Lukulampun loisteessa - Ruotsin kirjallisuuskurssi, 3 op
Reading Swedish Classics and Modern Literature

Lisätiedot

Eurooppalaisen viitekehyksen mukaan opintojakso sijoittuu tasolle B2.

Vastuuhenkilö

Ulla Stenman

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot

 
 2 h/per

 
+2 h/per

 
KIE-2350 2011-01 Tiistai 16 - 18, K2114A

Suoritusvaatimukset

Osallistuminen kontaktiopetukseen ja niissä käytäviin keskusteluihin, tehdyt kirjalliset harjoitukset.

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-Verkkokurssi

Osaamistavoitteet

Kurssin käytyään opiskelija - osaa laatia kirja-arvion ruotsiksi - on vahvistanut ruotsin kielen sanavarastoaan niin, että pystyy vaivattomammin lukemaan pitkää tekstiä ruotsiksi - on saanut tuntuman ruotsin kirjallisuuden historiasta - on laajentanut tietojaan ruotsalaisesta yhteiskunnasta.

Sisältö

Sisältö Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Yleiskielen sanaston tyydyttävä hallinta siten, että pystyy tyydyttävästi seuraamaan kaunokirjallista tekstiä ja hahmottamaan kokonaisuuksia.  Yleiskielen sanaston hyvä hallinta siten, että pystyy suuremmitta ongelmitta seuraamaan kaunokirjallista tekstiä ja hahmottamaan hyvin kokonaisuuden.  Laaja sanavarasto sekä tekstissä esiintyvien idiomien ja fraseologian hallinta, minkä vuoksi kaunokirjallisen tekstin lukeminen on vaivatonta. 
2. Edellytetään tyydyttävää kykyä keskustella kirjallisuudesta ja ilmaista mielipiteensä käsiteltävistä teoksista.  Edellytetään hyvää kykyä keskustella kirjallisuudesta ja ilmaista mielipiteensä käsiteltävistä teoksista.  Edellytetään sujuvaa kykyä keskustella ja ilmaista mielipiteensä kirjallisuudesta luontevasti ja käyttäen oikeita ilmaisuja sekä rakenteita. 
3. Edellytetään sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä tarvittavien kielen rakenteiden tyydyttävää hallintaa.  Edellyttää kielen rakenteiden hyvää hallintaa.  Edellytetään vaativienkin kielen rakenteiden erinomaista hallintaa. 
4. Edellytetään tyydyttävää kykyä laatia kirja-arvio tai vastaava tekstityypin edellyttämällä tavalla.  Edellytetään hyvää kykyä laatia kirja-arvio tai vastaava käyttäen hyväksi kielenkäyttötilanteeseen liittyvää fraseologiaa ja sanastoa sekä halliten hyvin myös kielen rakenteet.  Edellytetään erinomaista kykyä laatia kirja-arvio tai vastaava käyttäen monipuolista ja vivahdekasta kieltä, tuntien idiomaattiset ilmaisut ja halliten vaativatkin rakenteet. 

Opintojakson arvostelu

Opiskelijoiden kirja-arviot ja -raportit arvioidaan skaalalla hyväksytty-hylätty. Arvioinnissa huomioidaan myös aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen ja palautteen anto.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään suoritusmerkintäistä arviointiasteikkoa (hyväksytty-hylätty)

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Muu verkkomateriaali   I läslampans sken   Päivi Lappalainen       http://butler.cc.tut.fi/~lappalai/litteraturkurs/      Ruotsi  

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
KIE-2350 Lukulampun loisteessa - Ruotsin kirjallisuuskurssi, 3 op 9705020 Lukulampun loisteessa - Ruotsin kirjallisuuskurssi, 2 ov  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
KIE-2350 2011-01 Verkkokurssi, aloitustapaaminen 25.10. CEF-taso: B2        

Viimeksi muokattu29.05.2012