Opinto-opas 2011-2012
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2011-2012

ARS-3310 Asuntosuunnittelu 1, 6 op
Housing Design 1

Vastuuhenkilö

Markku Hedman

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
Harjoitukset


 


 
 2 h/vko
 4 h/vko
+2 h/vko
+4 h/vko


 
ARS-3310 2011-01 Tiistai 10 - 12, RO105
Tiistai 14 - 16, PC201C
Maanantai 14 - 17, RO105

Suoritusvaatimukset

Opintojakso tulee suorittaa samanaikaisesti arkkitehtuurin koulutusohjelmaan kuuluvan kandidaatintyön (8 op)kanssa. Läsnäolo ensimmäisellä luennolla on edellytys kurssille osallistumiselle. Lisäksi opiskelijan tulee osallistua kaikkiin luentoihin, harjoitustyöseminaareihin ja kritiikkitilaisuuksiin. Opintojaksoon kuuluvista luennoista voi perustellusta syystä olla enintään kolmesta poissa. Poissaolot korvataan suorittamalla luennon aihepiiristä annettu erillinen lisätehtävä. Luento-osuuteen liittyy erillinen analyysitehtävä ja sen esittely.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa selittää suomalaisen asuntoarkkitehtuurin kehityksen pääpiirteet sekä tunnistaa asuntosuunnitteluun vaikuttavia yhteiskunnallisia taustailmiöitä. Opiskelija osaa erotella asuntorakentamisen perustypologiat ja selittää asumisen toiminnalliset periaatteet sekä asunnon mitoituksen ja tilallisen järjestelyn perusteet. Opiskelija tunnistaa asuntorakentamista koskevan lainsäädännön ja normiston peruspiirteet. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa arkkitehtonisia ilmaisukeinoja asuntosuunnittelussa ja tulkita niitä omakohtaisesti. Opiskelija osaa soveltaa em. tietoja ja taitoja käytännön suunnittelutehtävässä ja osaa yleispiirteisellä tasolla suunnitella asuinkerrostalon arkkitehtonisesti, kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti tyydyttävällä tavalla.

Sisältö

Sisältö Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Ammatillinen osaaminen ja soveltaminen: - Asunnon mitoituksen ja tilallisen jäsentelyn perusteet. - Asuinrakennuksen yleispiirteisellä tasolla tapahtuva suunnittelu arkkitehtonisesti, kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti tyydyttävällä tavalla. - Asunnon mitoitukseen, kalustettavuuteen sekä asuntosuunnittelua koskevaan lainsäädäntöön ja normistoihin liittyvän tiedon soveltaminen käytännön suunnittelutehtävässä.  Ammatillinen osaaminen ja soveltaminen: - Arkkitehtonisten ilmaisukeinojen osaamisen syventäminen. - Toteutettujen asuntokohteiden rakennustaiteellisten ja toiminnallisten ominaisuuksien analysoiminen ja arvioiminen.   Ammatillinen osaaminen ja soveltaminen: - Rakenteellisten ja teknisten järjestelmien huomioiminen asuntosuunnittelun detaljeissa. 
2. Tietäminen ja teoreettinen osaaminen: - Suomalaisen asuntoarkkitehtuurin kehittymisen pääpiirteet. - Asumisen tilantarpeiden, mitoitusperiaatteiden ja asuinrakennustyyppien perusteet. - Asumista koskevan lainsäädännön ja normiston pääperiaatteet.  Tietäminen ja teoreettinen osaaminen: - Erityisryhmien asumiseen liittyvien ohjeiden ja määräyksien tunteminen. - Suomalaisen asuntoarkkitehtuurin ajankohtaisten ilmiöiden tunteminen.   Tietäminen ja teoreettinen osaaminen: - Ajankohtaisten asuntoarkkitehtuurin ilmiöiden taustalla vaikuttavien tekijöiden tunteminen. 

Opintojakson arvostelu

Luentojen yhteydessä tehtävä luentoportfolio arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Harjoitustyönä tehtävä kandidaatintyö arvostellaan asteikolla 0-5. Työn arvionnin osa-alueita ovat: -suhde ympäristöön, -arkkitehtoninen ilmaisu, -toiminnalliset ratkaisut, -asumisen luonne sekä -rakenteelliset ratkaisut ja materiaalivalinnat.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään suoritusmerkintäistä arviointiasteikkoa (hyväksytty-hylätty)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Kirja   Asuintilojen suunnittelu     978-951-682-951-0     6., uudistettu painos.      Suomi  

Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S Selite
AHT-2200 Arkkitehtuurin ammattikurssi Pakollinen    

Tietoa esitietovaatimuksista
AHT-2200 suoritettu tai vastaavat tiedot

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)

Vastaavuudet

Opintojakso ei vastaan mitään toista opintojaksoa

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
ARS-3310 2011-01        

Viimeksi muokattu24.02.2011