Opinto-opas 2011-2012
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2011-2012

ARS-1510 Rakennushankkeen suunnittelun simulointi, 3-10 op
Simulation of Building Design Process

Lisätiedot

Kurssille voidan ottaa rajallinen määrä opiskelijoita ja valinta tehdään aiempien opintojen ja opintomenestyksen perusteella. Opintopistemäärä suhteutetaan opiskelijan tehtävään hankkeessa ja sen edellyttämään työpanokseen.

Vastuuhenkilö

Maria Pesonen, Kari Salonen

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
Harjoitukset
 6 h/vko
 14 h/vko

+14 h/vko

+14 h/vko

+14 h/vko


 
ARS-1510 2011-01 Torstai 12 - 14, RO107

Suoritusvaatimukset

Luentojen seuraaminen, osallistuminen annetun rakennushankkeen suunnitteluun sekä osallistuminen eri osapuolien välisiin neuvotteluihin ja suunnittelukokouksiin sovitun roolijaon mukaisesti. Hyväksytysti ryhmätyönä laaditut hankkeen arkkitehtisuunnitelmat.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa selittää rakennushankkeen suunnitteluvaiheen etenemisen, osapuolet ja niiden tehtävät sekä kokousmenettelyt. Hän ymmärtää suunnitteluprosessin kokonaisuutena ja osaa analysoida eri osien ja osapuolten välisiä riippuvuuksia. Hän pystyy määrittelemään harjoitustehtävän mukaisen roolinsa (joko arkkitehtisuunnittelija tai pääsuunnittelija) tehtävät hankkeessa sekä niiden edellyttämät yhteistyömuodot muiden osapuolien kanssa. Hän on kehittänyt yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojaan toimittuaan aktiivisena suunnitelturyhmän jäsenenä. Hän pystyy ratkaisemaan muiden osapuolien kanssa yhteistyössä toimien pienehkön liikerakennuksen. Hän osaa tulkita muiden suunnittelijoiden asiakirjoja ja ymmärtää suunnitteluratkaisujen riippuvuuksia. Hän osaa laatia rakennuksen pääpiirustukset sekä koota rakennuslupa-asiakirjat

Sisältö

Sisältö Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Eri alojen opiskelijat suunnittelevat rakennuskohteen yhteistyössä toistensa kanssa. Eri oppituolien opiskelijat jaetaan rooleihin todellisen hankeprosessin mukaisesti. Lähtötietoina hankkeesta annetaan tonttitiedot ja tilaohjelma. Opiskelijaryhmän tavoitteena on suunnitella rakennuslupavalmiuteen ja kartoittaa toteutuksen edellyttämät asiakirjat.     

Opintojakson arvostelu

Omiin suorituksiin liittyvä asiatiedon hallinta ja tuotoksen laatu Osallistuminen hankkeen läpivientiin oman roolinsa puitteissa. Aktiivisuus ja oma-aloitteisuus hankkeen eri vaiheissa

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)

Vastaavuudet

Opintojakso ei vastaan mitään toista opintojaksoa

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
ARS-1510 2011-01 ks. opintojakosn kuvaus        

Viimeksi muokattu17.02.2011