Opinto-opas 2009-2010
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2009-2010

ARS-3510 Asuntosuunnittelun jatkokurssi A, 10 op
Housing Design, Advanced Course A

Vastuuhenkilö

Anna Helamaa, Markku Hedman

Toteutuskerrat

  Luentoajat ja -paikat Kohderyhmä, jolle suositellaan
Toteutus 1

Periodit 2 - 3

 
Arkkitehtuurin koulutusohjelma  
Toteutus 2

Periodit 4 - 5

 
Arkkitehtuurin koulutusohjelma  


Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritettu harjoitustyö sekä osallistuminen opintojakson ohjelman mukaisiin luentoihin, seminaareihin ja kritiikkitilaisuuksiin. Opintojaksoon liittyy ARS-3555 Asuntosuunnittelun jatkookurssi, osa B (5 op).
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena asuntosuunnittelun ajankohtaisiin teemoihin liittyvän suunnittelutaidon kehittäminen. Opetuksessa keskitytään erityisasumiseen liittyviin aiheisiin. Opintojaksoon liittyvä tehtävä vaihtelee vuosittain. Aiheena voi olla joko suunnittelutehtävä, arkkitehtikilpailu tai seminaarityö. Opintojakson suorittaminen on erityisen suositeltavaa kaikille niille, joiden aikomuksena on tehdä diplomityö asuntosuunnittelun aihepiiristä.

Sisältö

Sisältö Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Asuntosuunnittelun ajankohtaisiin teemoihin liittyvän suunnittelutaidon kehittäminen.   Innovatiivinen asuntoarkkitehtuuri: Rakennusmateriaalien ja tekniikan, tilajärjestelyjen ja sisustuksen uudenlainen ilmaisu.    
2. Asuntosuunnitteluun liittyvän detaljisuunnittelun hallinta.      
3. Henkilökohtaisen suunnittelunäkemyksen ja arkkitehtuuriajattelun syventäminen.      


Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)

Vastaavuudet

Opintojakso ei vastaan mitään toista opintojaksoa

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

  Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
Toteutus 1 Asuntosuunnittelun jatkokurssi. Opintojakson liittyy tukikurssi ARS-3555 Asuntosuunnittelun jatkokurssi, osa B (5 op), joka järjestetään periodilla 1. Jatkokurssin suorittamisen edellytyksenä on molemmat osat; A ja B. Syksyn 2009 kurssin aiheena on "Minimiasunto". Tavoitteena on minimikokoisen asuinrakennuksen suunnittelu ja toteutus vuoden 2010 Kuopion asuntomessuille. Lisätietoja ilmestyy näille sivuille lähiaikoina. Tietoja voi kysyä myös kurssin vastuuhenkilöiltä.        
Toteutus 2 Asuntosuunnittelun jatkokurssi osa A. Keväällä 2010 kurssilla osallistutaan kansainväliseen Schindler Award -opiskelijakilpailuun. Kilpailualueena on Berliiniin Olympiastadionin ympäristö. Tehtävänä on uuden kaupunkitilan konseptin kehittäminen sekä alueelle rakennettavan hotellin tarkempi suunnittelu.        


Viimeksi muokattu14.01.2010
MuokkaajaAnna Helamaa