Opinto-opas 2008-2009
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2008-2009

Tuotantotalouden koulutusohjelma - Diplomi-insinöörin tutkinto

Yhteyshenkilöt

Koulutusohjelman johtaja: Saku Mäkinen
Tiedekunnan sihteerit: Marita Nikkanen
Opetuksen suunnittelija: Katja Tornberg

Tavoitteet

- Opiskelija kykenee tieteelliseen ajatteluun, tutkimustyöhön ja oman alansa tieteellisten menetelmien soveltamiseen. (DI 1.3) Opiskelija kykenee tiedon systemaattiseen ja kriittiseen keräämiseen, luokitteluun ja tulkintaan. (DI 1.3.1) Opiskelija osaa raportoida tieteellisen käytännön mukaisesti. (DI 1.3.2)
- Opiskelijalla on valmiudet tieteelliseen jatkokoulutukseen. (DI 2)
- Opiskelijalla on tuotantotaloudellista ammattiosaamista. (DI 1.2) Opiskelija osaa soveltaa tuotantotalouden käsitteitä ja menetelmiä käytännön tilanteissa. (DI 1.2.1) Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa käytännön ratkaisut yhteistyössä oman ja muiden alojen asiantuntijoiden kanssa. (DI 1.2.2) Opiskelijalla on valmius ja motivaatio jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. (DI 1.2.3)
- Tutkinto antaa edellytykset työelämän vastuullisiin asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtäviin. (DI 1)
- Opiskelija kykenee itsenäiseen ja luovaan ongelmanratkaisuun. (DI 1.1) Opiskelija osaa analysoida tuotantotaloudellisia ongelmia ja tunnistaa kehittämismahdollisuuksia. (DI 1.1.1) Opiskelija osaa hankkia tietoa ja arvioida sen hyödynnettävyyttä. (DI 1.1.2) Opiskelija osaa ratkaista ongelmia luovasti olemassa olevan tiedon ja oman ajattelun avulla. (DI 1.1.3)

Rakenne

KOULUTUSOHJELMAN PERUS- JA AINEOPINNOT, 15 op

Tavoitteet

- Opiskelija osaa yhdistää ja soveltaa aikaisemmin oppimiaan asioita ongelmalähtöisesti ja analyyttisesti. Opiskelija ymmärtää yrityksen käytännön johtamistehtävien problematiikkaa ja päätöksentekotilanteiden monimuotoisuuden. (DI 1.1, 1.2)
- Opiskelijalla on käsitys tuotantotalouden tutkimuksen teoreettisista ja metodologisista perusteista, jonka pohjalta - hän suhtautuu kriittisesti sekä lukemaansa että kirjoittamaansa - hän pystyy lukemaan, ymmärtämään ja arvioimaan alan kirjallisuutta - hän pystyy ohjatusti soveltamaan kvalitatiivisia ja kvantitatiivisia tutkimusmenetelmiä - hänellä on tarkoituksenmukaiset metodiset valmiudet opinnäytetyön suorittamiseen. (DI 1.3)

Pakolliset opintojaksot
Opintojakso Opintopisteet
TETA-4010   Tutkimusmetodologia 6 op
TETA-4020   Yrityksen johtaminen 6 op
Opintokokonaisuuteen sisältyy harjoittelua 3 op
Yhteensä 15 op


TUTKINTOON HYVÄKSYTTÄVÄT SYVENTÄVIEN OPINTOJEN KOKONAISUUDET, JOIHIN VOI TEHDÄ DIPLOMITYÖN

Opintokokonaisuus Opintopisteet
Logistiikka ja kuljetusjärjestelmät 30 op
Teollisuustalous 30 op
Turvallisuusjohtaminen 30 op


TUTKINTOON HYVÄKSYTTÄVÄT SYVENTAVIEN OPINTOJEN KOKONAISUUDET, JOIHIN EI VOI TEHDÄ DIPLOMITYÖTÄ

Tuotantotalouden koulutusohjelman opiskelijat valitsevat teknisen 25/30 opintopisteen aine- tai syventävien opintojen kokonaisuuden muulta kuin teollisuustalouden (TETA- ja TUR-alkuiset kurssit) tai tiedonhallinnan ja logistiikan (TITA- ja LIKU-alkuiset kurssit) laitoksilta. . Ihmiskeskeinen suunnittelu -aineopintokokonaisuus EI käy tekniseksi aineopintokokonaisuudeksi.


DIPLOMI-INSINÖÖRIN TUTKINNON VAPAASTI VALITTAVAT, 15 op

Opintokokonaisuus valitaan vapaasti.


OPINNÄYTETYÖ

Diplomityö (30 op)

Tavoitteet

- Ks. syventävien opintojen tavoitteet.


Viimeksi muokattu21.08.2008
MuokkaajaKatja Tornberg