Opinto-opas 2008-2009
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2008-2009

Teknillinen mekaniikka

Opintokokonaisuuden tyyppi

Aineopinnot

Yhteyshenkilöt

Juhani Koski

Tavoitteet

- Teknillisen mekaniikan opintokokonaisuus tarjoaa myös mahdollisuuden opiskella optimointia. Tarkoituksena on tarjota menetelmiä teknillisen päätöksenteon tueksi. Aiheiden käsittely on luonteeltaan yleistä, joten kyseisten aineiden opiskelu soveltuu kaikkiin koulutusohjelmiin.
- Teknillisen mekaniikan opiskelu pyrkii antamaan yleisen koneinsinöörikoulutuksen lisäksi valmiuden koneiden ja kantavien rakenteiden analysointiin analyyttisillä, numeerisilla ja kokeellisilla menetelmillä sekä staattisissa- että dynaamisissa tapauksissa. Erityisesti painotetaan tietokoneavusteista lujuuslaskentaa.

Tutkinnot, joihin opintokokonaisuus voidaan sisällyttää

Tutkinto
Konetekniikan koulutusohjelma - Tekniikan kandidaatin tutkinto (Di)

Esitietovaatimukset

TME-1100 Statiikan perusteet ( Suositeltava )
TME-1200 Dynamiikan perusteet ( Suositeltava )
TME-1300 Lujuusopin perusteet ( Suositeltava )
Muiden kuin konetekniikan tai rakennustekniikan opiskelijoiden, jotka haluavat opiskella teknillisen mekaniikan opintokokonaisuuden, on suoritettava esitietovaatimuksena opintojakso TME-5100 Teknillisen mekaniikan perusteet (5 op.), jonka voi sisällyttää vapaasti valittaviin opintoihin. ( Suositeltava )

Jatkomahdollisuudet

Opintokokonaisuus Opintopisteet
Käyttötekniikka 30 op

Sisältö

Pakolliset opintojaksot

Opintojakso Opintopisteet Vuosikurssi
TME-2100 Materiaalien mekaniikka 5 op I  
TME-2200 Rakenteiden mekaniikka 6 op I  
TME-2300 Elementtimenetelmän perusteet 6 op I  
Yhteensä 17 op  

Täydentävät opintojaksot

Listasta täydennetään opintokokonaisuuden laajuuteen (25)

Opintojakso Opintopisteet Vuosikurssi
KSU-3010 Mekaaniset värähtelyt 6 op I  
KSU-3280 Meluntorjunta 3 op I  
TME-2400 Lujuusopilliset mittaukset 3 op I  
TME-2500 Optimoinnin perusteet 5 op I  
Yhteensä 17 op  

Lisätiedot

Koneiden ja kantavien rakenteiden suunnittelu on parhaimmillaan luovaa työtä, joka vaatii tekijältään taitoa, tietoa ja intuitiota. Teknillinen mekaniikka on suunnittelijan välttämätön apuneuvo. Sen hyvä hallitseminen antaa hänelle paremmat mahdollisuudet toteuttaa luovuuttaan. Teknillinen mekaniikka sopii toiseksi aineopintokokonaisuudeksi etenkin konstruktiotekniikan opintokokonaisuuden kanssa, mutta se sopii myös useimpiin muihinkin yliopiston aineopintoihin, kun niihin halutaan vankka teoreettinen tausta. Tällaisia teknillisen mekaniikan kanssa koneensuunnittelun lisäksi yhdessä sopivia aineopintoja olisivat esimerkiksi materiaaliopin, energia- ja prosessitekniikan, hydrauliikan ja automatiikan, muovitekniikan, paperinjalostustekniikan, tuotantotekniikan, turvallisuustekniikan, teknis-luonnontieteellisen, teknillisen laskennan menetelmien, teollisuustalouden, ohjelmistotekniikan ja fysiikan sekä matematiikan aineopinnot. Opintokokonaisuuden opintojaksot ovat kaikki pakollisia. Näin luodaan yhtenäinen perusta kyseisten opintojen jatkamiselle tavoitteena diplomi-insinöörin tutkinto.

Viimeksi muokattu05.08.2008
MuokkaajaMervi Jokipii