Opinto-opas 2008-2009
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2008-2009

TETA-7120 Liiketoimintasuunnitelma kilpasarja, 4 op
Business Plan - Competition

Opintojakson vastuuhenkilö

Saku Mäkinen, Seppo Laukkanen

Toteutuskerrat

Ei toteutuskertoja

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

-

Tavoitteet

Tavoitteena on oppia laatimaan liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelman laatimiseen liittyy useita osa-alueita, joten kurssilla käsitellään mm. yrityksen pyörittämisessä tarvittavia taitoja (esim. budjetointia, kustannuslaskentaa ja markkinointia). Näkökulmana suunnitelmassa on perustettava tai nuori yritys. Yrityksen liiketoimintasuunnitelma on usein tarkoitettu liiketoiminnan kuvaukseksi ulkopuolisille rahoittajille ja toisaalta suunnitelmaksi yritykselle ja yrittäjille.

Sisältö

Sisältöalue Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Liikeidean kuvaaminen; mikä liikeidean on ja miten se tulee esittää    Liikeidean esitteleminen suullisesti ja kirjallisesti rahoittajille (osallistuminen Venture Cup ¿kilpailuun) 
2. Liiketoimintasuunnitelman keskeisen sisällön, tyypillisen rakenteen tunteminen.  Tiimin tehokas työskentelytapa suunnitelman laatimisessa  Liiketoimintasuunnitelman rakentaminen vaiheittain, palautteen hakemien ulkopuolisilta tahoilta ja saadun palautteen hyödyntäminen (osallistuminen Venture Cup ¿kilpailuun) 
3. Yksittäistä liikeideaa koskevien markkinatietojen selvittäminen ja keskeisten työkalujen tunteminen.  Osaaminen kattavan ja monipuolisen kilpailija-analyysin tekemiseen osana markkinoiden selvittämistä.   
4. Pohjatietona olevan taloushallinnon perusosaamisen (tuloslaskelma, tase, kirjanpito) soveltaminen liiketoiminnan suunnitteluvaiheessa kustannus- ja kassavirtalaskelmien tekemiseen hyödyntäen erilaisia laskelmamalleja.  Liiketoiminnan mallintaminen talouslaskelmilla soveltaen osaamista tapauskohtaisesti muuttuvaan tarpeeseen.   
5. Alkavan tai kehittyvän liiketoiminnan rahoituksen suunnittelu ja keskeiset rahoitusvaihtoehdot.  Rahoituksen suunnittelu osana liiketoimintasuunnitelmaa; rahoittajat, rahoitussummat   


Opintojakson arvostelu

Opintojakson arviointi perustuu harjoitustyönä tehtävään liiketoimintasuunnitelmaan. Harjoitustyöllä mitataan kurssin eri osa-alueiden oppimista ja kysyä soveltaa opetettua tietoa käytännössä.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S
TETA-7100 Johdatus yrittäjyyteen Suositeltava  

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)

Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
TETA-7120 Liiketoimintasuunnitelma kilpasarja, 4 op 2908035 Liiketoimintasuunnitelma - kilpailusarja, 3 ov  

Lisätietoja

Kurssi on opetustapahtumien osalta yhteinen kurssin TETA-7110 (liiketoimintasuunnitelma) kanssa.

Viimeksi muokattu27.08.2008
MuokkaajaSeppo Laukkanen