Opinto-opas 2003-2004

2704501 VALMISTUSTEKNIIKAT, MANUFACTURING TECHNOLOGIES, 4 ov

Tietoa luennoitsijoista
Professori PAUL H. ANDERSSON

Luentoja ja harjoituksia
Luentoja 40 h, seminaarit 20 h.

Luentoajat ja -paikat
Tiistai 14 - 16, K3114
per II: Maanantai 14 - 16, K3114

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

2+

2+

2

-

-

Harjoitukset (h):

-

-

-

4

-

Tavoitteet
Antaa käytännön valmiudet nykyaikaisten, tehokkaiden valmistustekniikoiden soveltamiseen osavalmistustekniikoissa (lastuavissa ja levytyöosavalmistuksessa) sekä koneistus- että levytyöprosesseissa. Samoin kappaletavarateollisuudessa, keskiraskaissa ja raskaissa kokoonpanossa kokoonpanotekniikoissa sekä näiden prosesseissa.

Sisältö
Kurssi painottuu keskeisimpiin teollisuudessa nykyhetkellä käytettäviin valmistustekniikoihin ja niiden lähitulevaisuuden kehityssuuntiin. Kurssissa perehdytään eri lastuavissa ja levytöissä käytettäviin NC-koneisiin, niiden rakenteisiin ja oheislaitteisiin, uuden sukupolven NC-ohjauksiin sekä järjestelmäkokonaisuuden valvontatoimintoihin (työstöprosessit, NC-koneet ja oheislaitteistot). Eri menetelmätekniikoissa painotutaan koneiden lisäksi työvälineisiin (työkalut, kiinnittimet), työstöarvoihin, tarkkuuksiin sekä materiaalinvalintaan. Tuotettavuus, DFMA.

Tutkintovaatimukset
Kirjallinen tentti luentojen, seminaarien ja kirjallisuuden sisällöstä.

Kirjallisuus
Aaltonen, Andersson & Kauppinen: Koneistustekniikat, WSOY 1997, Aaltonen, Andersson & Kauppinen: Levytyö ja työvälinetekniikka, WSOY 1997 ja luennolla ilmoitettava muu kirjallisuus.

Huomautuksia
Kurssiin sisältyy tehdasvierailuja.

Kurssin kotisivu