Opinto-opas 2003-2004

5703100 RAKENNUSTUOTANNON OHJAUS, CONSTRUCTION PRODUCTION MANAGEMENT, 4 ov

Tietoa luennoitsijoista
Ass. Taija Puolitaival

Luentoja ja harjoituksia
Luentoja 38 h, harjoituksia 30 h.

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

38p

-

-

-

-

Harjoitukset (h):

30p

-

-

-

-

Tavoitteet
Perehdyttää opiskelija rakennusyrityksen ja erilaisten rakennushankkeiden tuotannonsuunnitteluun ja -ohjaukseen sekä keskeisten tuotantosuunnitelmien laadintaperusteisiin ja sisältöön. Oppia tuntemaan erilaiset aikataulutekniikat ja niiden soveltaminen käytäntöön sekä manuaalisesti että käyttäen projektinhallintaohjelmaa.

Sisältö
Tuotannonohjauksen sisältö ja kulku: yrityksen tuotannonsuunnittelu, alustava yleisaikataulu, yleisaikataulu, rakentamisvaihe- ja työlajisuunnittelu, työnjärjestely, rakennusyrityksen ja rakennushankkeen hankintatoimi, kone- ja kalustosuunnittelu. Erilaiset ajallisen suunnittelun tekniikat: janakaavio, toimintaverkkotekniikka ja vinoviivatekniikka. Projektinhallintaohjelmat: tarjolla olevat ohjelmistot, ohjelmistolle asetettavat vaatimukset sekä erään projektinhallintaohjelmiston soveltaminen case-harjoituksissa sekä käytännön rakennushankkeeseen.

Tutkintovaatimukset
Esitentti, case-raportti, harjoitustyö käytännön rakennushankkeessa ja tentti.

Kirjallisuus
Luennot ja harjoitukset. Luentomoniste. Annala, E., Hyttinen, R.: Tuotannonohjaus. Rakentamistalous 4, Rakentajain Kustannus Oy, Helsinki 1985. RATU-aikataulukirja, Rakennuskirja Oy. Koski H., Tuotannonohjauksen käsikirja, TTKK, Tampere 1989. Kankainen, J., Sandvik, T., Rakennushankkeen ohjaus, Rakennustieto Oy. Tampere 1993. Koskenvesa, A., Pussinen, T., Nyman, P., Rakennustöiden laatu, Rakennustieto Oy. Tampere 1995.

Esitiedot

Numero

Nimi

OV

P/S

57100

Rakentamistalouden perusteet

3

Pakollinen

5701210

Talonrakentamisen tuotantotekniikka

3

Pakollinen

Kurssin kotisivu