Opinto-opas 2003-2004

5501321 TIE-, KATU- JA RATARAKENTEIDEN SUUNNITTELU, DESIGN OF ROAD, STREET AND RAILWAY STRUCTURES, 3 ov

Tietoa luennoitsijoista
Profesori PAULI KOLISOJA

Luentoja ja harjoituksia
Luentoja 42 h. Suunnitteluharjoituksia 60 h.

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

3+

3

-

-

-

Harjoitukset (h):

-

-

-

-

-

Tavoitteet
Tutustuttaa opiskelia tie-, katu- ja ratarakenteiden kuormituksiin ja mitoituskriteereihin, tie-, katu- ja ratarakenteiden mitoitukseen kuormitus- ja routakestävyyden suhteen sekä väylärakenteiden kuivatuksen ja lujiterakenteiden suunnitteluun.

Sisältö
Tie-, katu- ja ratarakenteisiin kohdistuvat kuormitukset. Tie-, katu- ja ratarakenteiden mitoituskriteerit. Teiden, katujen ja ratojen rakennetyypit, rakennekerrosmateriaalit ja niiden ominaisuuksien testaaminen. Väylärakenteiden mekaanisen käyttäytymisen mallintaminen, kuormituskestävyys- ja routamitoitus sekä yhteistoiminta maapohjan kanssa. Väylärakenteiden kuivatus sekä niissä käytettävät lujitteet ja keventeet.

Tutkintovaatimukset
Hyväksytysti suoritetut harjoitustehtävät sekä tentti luennoista, luennoilla jaetusta opetusmateriaalista ja kurssikirjoista.

Kirjallisuus
Luennot ja luenoilla jaettu opetusmateriaali. Ehrola, E., Liikenneväylien rakennesuunnittelun perusteet (Rakennustieto). Teiden suunnittelu, TVL:n ohjeet. Kansio B, IV Tien rakenne (Tielaitos). Kadunrakennuksen tekniset ohjeet (Katu 90 SKTY nro 11) Ratatekniset määräykset ja ohjeet, RAMO, osa 3, Radan rakenne (Ratahallintokeskus). Muu aiheeseen liittyvä kirjallisuus ilmoitetaan luentojen yhteydessä.

Esitiedot

Numero

Nimi

OV

P/S

5501300

Yhdyskunnan geotekniikka

3

Suositus

Huomautuksia
Opintojakso korvaa opintojakson 5501320 Tierakenteen suunnittelu. Opintojakso luennoidaan vuorovuosin opintojakson 5501330 Tien rakenteen parantaminen ja kunnossapito kanssa. Luennoidaan lukuvuonna 2003 - 2004.

Kurssin kotisivu