Opinto-opas 2003-2004

97240 KAUPALLINEN SAKSA, GERMAN FOR BUSINESS, 2 ov

Tietoa luennoitsijoista
NORBERT JÖLICH

Luentoja ja harjoituksia
Opintojakso kestää lukukauden (4h/vko)

Luentoajat ja -paikat
Maanantai 14 - 16, K2112
Keskiviikko 14 - 16, K2112

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

2+

2

2+

2

-

Harjoitukset (h):

2+

2

2+

2

-

Tavoitteet
Kurssin tavoitteena on valmentaa ymmärtämään ammattialojen tekstejä ja syventää saksankielisten alueiden maantuntemusta sekä parantaa valmiuksia esiintyä erilaisissa liike-elämän puhe- ja neuvottelutilanteissa.

Sisältö
Perehdytään suomalaisten yritysten ja EU:n instituutioiden toimintaan sekä saksalaisen kielialueen ja Suomen asemaan EU:ssa. Tutustutaan Suomen ja Saksan väliseen kauppaan. Perehdytään myös valmisteluun ja osallistumiseen Keski-Euroopan messuille. Tutustutaan talousselämän viestintätilanteisiin ja talouselämän erikoiskieleen. Suullisten taitojen syventäminen keskustelussa, puhetilanteessa ja esitelmän pitämisessä. Laaditaan raportteja ja perehdytään tuote-esittelyyn sekä neuvottelu- ja kokouskieleen. Tutustutaan saksankielisten alueiden talouselämän tapoihin ja tottumuksiin sekä sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Tutkintovaatimukset
Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja hyväksytyt kertaukset.

Kirjallisuus
Opintomonisteet.

Huomautuksia
Opintojakso on jatkokurssin tasoinen kurssi. Mikäli saksa valitaan yleisopintoihin sisällytettäväksi vieraaksi kieleksi opintojakso muodostaa jälkimmäiset 2 ov. vaadittavista 4 ov:sta.

Kurssin kotisivu