Opinto-opas 2003-2004

26262 MEKATRONIIKAN ERITYISKYSYMYKSIÄ, SPECIAL TOPICS IN MECHATRONICS, 0 ov

Tietoa luennoitsijoista
Professori TAPIO VIRVALO

Luentoja ja harjoituksia
Luentoja, seminaareja ja harjoituksia 112 h.

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

2+

1+

2+

1

-

Harjoitukset (h):

2+

3+

2+

3

-

Tavoitteet
Omaksua mekatroniset ajattelu- ja toteutustavat sulautettujen järjestelmien ja koneautomaation sovellutuksissa.

Sisältö
Vuosittain vaihtuvia suunnittelua ja toteutustehtäviä mekatroniikan erityiskysymyksistä sulautettujen järjestelmien ja koneautomatiikan alueita. Painopiste on harjoitustöissä, joissa pyritään laajentamaan opiskelijoiden osaamiskenttää suuntaamalla harjoitustehtäviä osastorajojen yli. Opintojakso muodostuu kahden lukukauden kokonaisuudesta, joka toteutetaan elektroniikan sekä hydrauliikan ja automatiikan laitosten yhteistyönä.

Tutkintovaatimukset
Tentti ja osallistuminen luennoille sekä hyväksytysti suoritetut seminaarit, projektityö ja harjoitustyöt opintojaksojen 26262 ja 74462 osalta.

Kirjallisuus
Ilmoitetaan luentojen alkaessa.

Tietoa esitietovaatimuksista
Vähintään yksi elektroniikan tai hydrauliikan ja automatiikan laitoksen sivuaine.

Huomautuksia
Hyväksyttävä kokonaisuus muodostuu syyslukukauden kursseista 74462 Mekatroniikan erityiskysymyksiä ja kevätlukukauden kurssista 26262 Mekatroniikan erityiskysymyksiä (suoritettava kokonaisuus on kurssit 74462 ja 26262 yhdessä). Opintojakson lopullinen suorituspistemäärä riippuu mahdollisen projektityön laajuudesta. Kurssi voidaan myös hyväksyä tietyin edellytyksin elektroniikan ja koneautomatiikan jatko-opintoihin. Suositeltava vuosikurssi IV-V. Lukujärjestys: http://www.iha.tut.fi/education/education_schedule.html