Opinto-opas 2002-2003

5501310 MAARAKENNUSTEKNIIKKA, EARTH CONSTRUCTION, 3 ov

Tietoa luennoitsijoista
Professori PAULI KOLISOJA

Luentoja ja harjoituksia
Luentoja yhteensä 28 h. Suunnitteluharjoituksia yhteensä 60 h.

Luentoajat ja -paikat
KESKIVIIKKO 12 - 14, RH205, Pauli Kolisoja

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

2+

2

-

-

-

Harjoitukset (h):

-

-

-

-

-

Tavoitteet
Tutustuttaa opiskelija maarakenteissa käytettäviin materiaaleihin sekä yhdyskunnan maarakenteiden ja talonrakennukseen liittyvien maarakenteiden rakentamiseen.

Sisältö
Maarakenteiden materiaalit ja niiden maarakennustekniset ominaisuudet. Maaleikkaukset, maa- ja louhospenkereet, erityisesti rakenteiden tiivistäminen ja talvityön asettamat erityisvaatimukset. Maaleikkausten ja penkereiden verhousrakenteet. Putkijohtojen rakentamiseen ja talonrakentamiseen liittyvät maarakennustyöt. Maarakenteiden kuivatus ja routimisen hallinta. Maarakennuskalustot ja maarakennustöiden suunnittelu.

Tutkintovaatimukset
Hyväksytysti suoritetut harjoitustehtävät sekä tentti luennoista, luennoilla jaetusta opetusmateriaalista sekä kurssikirjallisuudesta.

Kirjallisuus
Luennot ja luennoilla jaettu opetusmateriaali. Hartikainen, O.-P., Maarakennustekniikka (Otakustantamo). Tierakennustöiden yleiset laatuvaatimukset ja työselitykset (Tielaitos). Talonrakennuksen maatöiden työselitys (RIL 132). Kadunrakennuksen tekniset ohjeet (Katu 90, SKTY Nro 11). Kunnallisteknisten töiden yleinen työselitys (KT 97, Suomen kuntaliitto). Rautatien maarakennustöiden yleinen työselitys ja laatuvaatimukset (RMYTL osa 5, Ratahallintokeskus). Kirjallisuusluetteloa täydennetään luentojen yhteydessä.

Esitiedot

Numero

Nimi

OV

P/S

55102

Maamekaniikka

3

Pakollinen

55106

Pohjatutkimukset

2

Pakollinen