TTKK logoTTKK Opinto-opas

5903220 Ympäristötekniikan laboratorioharjoitukset, 3 ov

Laboratory Exercises in Environmental Engineering, 3 cu


Professori Tuula Tuhkanen
Luentoja 8 h. Laboratorioharjoituksia 56 h.

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)-- ---
Harjoitukset (h)-- 6+6-

Luentoaika ja -paikka

Harjoitustöihin liittyvät demonstraatiot pidetään perjantaisin klo 12-16 laboratoriossa FD 320. Muuten harjoitustyöt tehdään erikseen sovittavina aikoina.

Tavoitteet

Antaa käytännön valmiudet suunnitella, toteuttaa ja tulkita yleisimpiä ympäristötekniikan fysikaalisten ja kemiallisten yksikköoperaatioita kokeellisesti. Opiskelija perehtyy tutkimustulosten raportointiin ja virhetarkasteluun.

Sisältö

Opintojakson aikana tehdään 6-8 erilaista itsenäistä työkokonaisuutta; esim. jätteen maksimiliukoisuustesti, kemiallinen saostuskoe, flotaatiotesti, otsonointi, valokemiallinen hajoaminen, ympäristökemikaalin hajoamisnopeuden määrittäminen.

Tutkintovaatimukset

Hyväksytysti suoritetut harjoitustyöt ja loppukuulustelu.

Vaadittavat esitiedot

35111 Laboratoriotyöturvallisuus ja -työtavat, 35120 Epäorgaanisen kemian työt, 59233 Vesitekniikan fysikaaliset ja kemialliset operaatiot, 59315 Ympäristöbiotekniikan operaatiot, 59411 Jätehuollon fysikaaliset ja kemialliset operaatiot.

Huomautuksia

Maksimiosanottajamäärä on 16 opiskelijaa. Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti vesi- ja jätehuoltotekniikan ja ympäristöbiotekniikan pääaineopiskelijoille. Erittäin suositeltavaa olisi, että tämän opintojakson kanssa samanaikaisesti suoritetaan opintojaksoa 59233.