TTKK logoTTKK Opinto-opas

2920200 Osaamisen ja tietämyksen hallinta, 4 ov

Advanced Course on Knowledge Management, 4 cu


Professori TUIJA HELOKUNNAS
Luentoja 0 h, ohjattua pienryhmätyöskentelyä 16 h, miniseminaareja 8 h.

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)-- ---
Harjoitukset (h)-- 22-

Tavoitteet

Opintojakson tavoitteena on selventää innovaatioiden, luovuuden, osaamisen ja tietämyksen merkitystä menestyvälle organisaatiolle. Opintojaksoon sisältyy perehtyminen tiedon hallinnan prosessimalliin: tietotarpeiden määrittely, tiedon hankinta, tallettaminen, jalostaminen, jakelu ja hyväksikäyttö. Opintojaksolla käsitellään yksilöä, ryhmää ja organisaatiota oppijana, uuden tiedon luomista edesauttavia toimintatapoja, luovan työn menetelmiä, ryhmätyömenetelmiä ja ryhmätyön tukea sekä yrityksen toimintaprosessien kehittämistä.

Tutkintovaatimukset

Osallistuminen harjoituksiin, miniseminaarin kirjoittaminen ja esittäminen sekä portfolion laadinta. Harjoitusten perusteella kirjoitettavat neljä esseetä, jotka arvostellaan asteikolla 1-5. Portfolio arvostellaan asteikolla 1-5.

Kirjallisuus

Ilmoitetaan kurssin yhteydessä.

Vaadittavat esitiedot

2920020 Tietojohtamisen perusteet.

Huomautuksia

Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti tietojohtamisen koulutusohjelman opiskelijoille ja tietojohtamisen sivuaineopiskelijoille. Osallistujien lukumäärää voidaan joutua tänä lukuvuonna rajoittamaan. Opintojakso toteutetaan virtuaalikurssina yhteistyössä Tampereen ja Oulun Yliopistojen kanssa. Kurssin www-sivu: http://www.tj.tut.fi/opinnot/2920200.