TTKK logoTTKK Opinto-opas

2920025 Tietojohtamisen perusteet, 3 ov

Basics of Information and Knowledge Management, 3 cu


Professori TUIJA HELOKUNNAS
Luentoja 0 h, ohjattua pienryhmätyöskentelyä 12 h, miniseminaareja 8 h

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)-- ---
Harjoitukset (h)22 ---

Tavoitteet

Kurssin tavoitteena on perehtyä tietoyhteiskuntakehitykseen, tietojohtamisen menetelmiin, tietopääoman hallintaan, yhteisöviestintään ja tietotekniikan hyödyntämiseen tietopääoman hallinnassa. Tietopääoman hallinta on sekä ihmisten osaamisen johtamista että tietopääoman hyödyntämistä päätöksenteossa. Tietopääomaa käytetään tuotekehityksen tukena, päätöksenteon valmistelussa ja päätöksenteossa. Osaamisen johtaminen, hallinta ja kehittäminen sekä ydinosaamisen kehittäminen on keskeinen osa organisaation henkilöstöhallintoa. Tietotekniikka muodostaa tietopääoman hallinnan keskeisen infrastruktuurin. Tekniikka ei kuitenkaan luo osaamista, sen luovat ihmiset.

Tutkintovaatimukset

Osallistuminen harjoituksiin ja yritysvierailuun, miniseminaarin kirjoittaminen ja esittäminen sekä portfolion laadinta. Harjoitusten perusteella kirjoitettavat kolme esseetä, jotka arvostellaan asteikolla 1-5. Portfolio arvostellaan asteikolla 1-5.

Kirjallisuus

P. Ståhle & M. Grönroos: Knowledge Management 1999.

Vaadittavat esitiedot

2920000 Johdatus tietojohtamiseen.

Huomautuksia

Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti tietojohtamisen koulutusohjelman opiskelijoille ja tietojohtamisen sivuaineopiskelijoille. Osallistujien lukumäärää voidaan joutua tänä lukuvuonna rajoittamaan. 2920025 Tietojohtamisen perusteet vastaa sisällöltään opintojaksoa 2920020 Tietojohtamisen perusteet B Kurssin www-sivu: http://www.tj.tut.fi/opinnot/2920025.