TTKK logoTTKK Opinto-opas

5501320 Tierakenteen suunnittelu, 3 ov

Design of Road Structure, 3 cu


Professori PAULI KOLISOJA
Luentoja 42 h. Suunnitteluharjoituksia 60 h.

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)3+3 ---
Harjoitukset (h)-- ---

Luentoaika ja -paikka

Luennot to 9-12 salissa RI210.

Tavoitteet

Tutustuttaa opiskelija tie- ja katurakenteiden kuormituksiin ja mitoituskriteereihin, tien rakennekerrosten mitoitukseen kuormitus- ja routakestävyyden perusteella sekä tien kuivatuksen ja lujiterakenteiden suunnitteluun.

Sisältö

Tie- ja katurakenteisiin kohdistuvat kuormitukset. Tie- ja katurakenteiden mitoituskriteerit. Teiden ja katujen rakennetyypit, sidotut ja sitomattomat

rakennekerrosmateriaalit ja niiden ominaisuuksien testaaminen. Tie- ja katurakenteiden mekaanisen käyttäytymisen mallintaminen, kuormituskestävyys- ja routamitoitus sekä tiepenkereen ja maapohjan yhteistoiminta. Tien kuivatusrakenteet ja tiessä käytettävät lujitteet. Tien rakenteen parantaminen.

Tutkintovaatimukset

Hyväksytysti suoritetut harjoitustehtävät sekä kirjallinen kuulustelu luennoista, luennoilla jaetusta opetusmateriaalista ja kurssikirjoista.

Kirjallisuus

Luennot ja luennolla jaettu opetusmateriaali. Ehrola, E., Liikenneväylien rakennesuunnittelun perusteet (Rakennustieto). Teiden suunnittelu, TVL:n ohjeet, Kansio B, IV Tien rakenne (Tielaitos). Kadunrakennuksen tekniset ohjeet (Katu 90 SKTY Nro 11). Muu aiheeseen liittyvä kirjallisuus ilmoitetaan luentojen yhteydessä.

Vaadittavat esitiedot

5501300 Yhdyskunnan geotekniikka.