TTKK logoTTKK Opinto-opas

5501310 Maarakennustekniikka, 3 ov

Earth Construction, 3 cu


Professori PAULI KOLISOJA
Luentoja 28 h. Suunnitteluharjoituksia 60 h.

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)2+2 ---
Harjoitukset (h)-- ---

Luentoaika ja -paikka

Luennot ke klo 12-14 salissa RH205.

Tavoitteet

Tutustuttaa opiskelija maarakenteissa käytettäviin materiaaleihin sekä yhdyskunnan maarakenteiden ja talonrakennukseen liittyvien maarakenteiden rakentamiseen.

Sisältö

Maarakenteiden materiaalit ja niiden maarakennustekniset ominaisuudet. Maaleikkaukset, maa- ja louhospenkereet, erityisesti rakenteiden tiivistäminen ja talvityön asettamat erityisvaatimukset. Maaleikkausten ja penkereiden verhousrakenteet. Putkijohtojen rakentamiseen ja talonrakentamiseen liittyvät maarakennustyöt. Maarakenteiden kuivatus ja routimisen hallinta. Maarakennuskalustot ja maarakennustöiden suunnittelu.

Tutkintovaatimukset

Hyväksytysti suoritetut harjoitustehtävät sekä kirjallinen kuulustelu luennoista, luennoilla jaetusta opetusmateriaalista sekä kurssikirjallisuudesta.

Kirjallisuus

Hartikainen, O.-P., Maarakennustekniikka (Otakustantamo). Tierakennustöiden

yleiset laatuvaatimukset ja työselitykset (Tielaitos). Talonrakennuksen maatöiden työselitys (RIL 132). Kadunrakennuksen tekniset ohjeet (Katu 90, SKTY Nro 11). Kunnallisteknisten töiden yleinen työselitys (KT 97, Suomen kuntaliitto). Rautatien maarakennustöiden yleinen työselitys ja laatuvaatimukset (RMYTL osa 5, Ratahallintokeskus). Kirjallisuusluetteloa täydennetään luentojen yhteydessä.

Vaadittavat esitiedot

55106 Pohjatutkimukset ja 55102 Maamekaniikka.