TTKK logoTTKK Opinto-opas

97521 Ruotsin peruskurssi arkkitehdeille ja rakentajille, 2 ov

Basic Swedish, 2 cu


ULLA STENMAN
Opintojakso kestää joko lukuvuoden (2h/vko) tai lukukauden (4h/vko)

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)-- ---
Harjoitukset (h)-- ---

Sisältö

Kyky omaksua ruotsinkielistä oman alan ammattikirjallisuutta ja ymmärtää puhetta. Taito puhua ruotsia erilaisissa arkkitehtuurin tai rakennusalan tilanteissa sekä kirjoittaa ammattiin liittyviä kirjeitä ja raportteja. Opintojaksoon sisältyy yleiskielen, arkkitehtuurin ja rakennusalan sekä kaupallisen alan luetun ja kuullun ymmärtämisharjoituksia sekä ääntämis-, keskustelu- ja kirjoitusharjoituksia.

Tutkintovaatimukset

Osallistuminen opetukseen joko säännöllisesti (75%) tai etäopiskelijana sekä hyväksytty kirjallinen ja suullinen kuulustelu. Myös etäopiskelijan on ilmoittauduttava johonkin opetusryhmään ja oltava läsnä ensimmäisellä opetuskerralla, jolloin annetaan tarkemmat ohjeet opintojakson suorittamisesta.

Kirjallisuus

Opetusmonisteet: Svenska för arkitekter och byggare tai opettajan monisteet.

Vaadittavat esitiedot

Peruskurssin lähtötasovaatimuksena on hyvin suoritettu lukion ruotsin kurssi (vähintään cl).

Huomautuksia

Opintojakso on pakollinen kaikille. Ruotsin kielen peruskurssin 97521 suoritus riittää loppututkinnon yhteydessä osoitukseksi valtion virkamiehiltä vaadittavasta ruotsin kielen taidosta, joka ammatin harjoittamisen kannalta on tarpeellinen (asetus 442/87). Ruotsin peruskurssi on myös mahdollista suorittaa kielikokeella.