TTKK logoTTKK Opinto-opas

97520 Ruotsin peruskurssi, 2,0 ov

Basic Swedish, 2,0 cu


TORE JOHANSSON, ULLA STENMAN, MARITA MANNFOLK
Opintojakso kestää joko lukuvuoden (2h/vko) tai lukukauden (intensiivikurssi 4h/vko). Puoli-intensiivikurssi kestää puolitoista lukukautta (2h/vko, 4h/vko).

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)-- ---
Harjoitukset (h)-- ---

Tavoitteet

Kyky omaksua ruotsinkielistä oman alan ammattikirjallisuutta ja ymmärtää puhetta. Taito puhua ruotsia erilaisissa tilanteissa sekä kirjoittaa ammattiin liittyviä aineita.

Sisältö

Opintojaksoon sisältyy yleiskielen ja tekniikan alan luetun ja kuullun ymmärtämisharjoituksia sekä ääntämis-, keskustelu- ja kirjoitusharjoituksia.

Tutkintovaatimukset

Osallistuminen opetukseen joko säännöllisesti (75 %) tai etäopiskelijana sekä hyväksytty kirjallinen ja suullinen kuulustelu. Myös etäopiskelijan on

ilmoittauduttava johonkin opetusryhmään ja oltava läsnä ensimmäisellä opetuskerralla, jolloin annetaan tarkemmat ohjeet opintojakson suorittamisesta. Kurssin voi myös suorittaa portfolio-kurssina, jossa opiskelijat pienryhmissä kokoontuvat säännöllisin väliajoin opettajan johdolla keskustelemaan ja muutoin opiskelevat itsenäisesti annettujen ohjeiden mukaan.

Kirjallisuus

Opetusmonisteet: Grundkurs i svenska ja kielioppi

Vaadittavat esitiedot

Peruskurssin lähtötasovaatimuksena on hyvin suoritettu lukion ruotsin kurssi (vähintään cl)

Huomautuksia

Opintojakso on pakollinen kaikille. Ruotsin kielen peruskurssin 97520 suoritus riittää loppututkinnon yhteydessä osoitukseksi valtion virkamiehiltä vaadittavasta ruotsin kielen taidosta, joka ammatin harjoittamisen kannalta on tarpeellinen (asetus 442/87). Ruotsin peruskurssi on myös mahdollista suorittaa kielikokeella (ks. 97599 kielikoe).