TTKK logoTTKK Opinto-opas

26262 Mekatroniikan erityiskysymyksiä, 4-6 ov

Special Topics in Mechatronics, 4-6 cu


Professori TAPIO VIRVALO
Luentoja, seminaareja ja harjoituksia 112 h.

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)2+1+ 2+1-
Harjoitukset (h)2+3+ 2+3-

Tavoitteet

Omaksua mekatroniset ajattelu- ja toteutustavat sulautettujen järjestelmien ja koneautomaation sovellutuksissa.

Sisältö

Vuosittain vaihtuvia suunnittelua ja toteutustehtäviä mekatroniikan erityiskysymyksistä sulautettujen järjestelmien ja koneautomatiikan alueita. Painopiste on harjoitustöissä, joissa pyritään laajentamaan opiskelijoiden osaamiskenttää suuntaamalla harjoitustehtäviä osastorajojen yli. Opintojakso muodostuu kahden lukukauden kokonaisuudesta, joka toteutetaan elektroniikan sekä hydrauliikan ja automatiikan laitosten yhteistyönä.

Tutkintovaatimukset

Tentti ja osallistuminen luennoille sekä hyväksytysti suoritetut seminaarit, projektityö ja harjoitustyöt opintojaksojen 26262 ja 74462 osalta.

Kirjallisuus

Ilmoitetaan luentojen alkaessa.

Vaadittavat esitiedot

Vähintään yksi elektroniikan tai hydrauliikan ja automatiikan laitoksen sivuaine.

Huomautuksia

Hyväksyttävä kokonaisuus muodostuu syyslukukauden kursseista 74462 Mekatroniikan erityiskysymyksiä ja kevätlukukauden kurssista 26262 Mekatroniikan erityiskysymyksiä (suoritettava kokonaisuus on kurssit 74462 ja 26262 yhdessä). Opintojakson lopullinen suorituspistemäärä riippuu mahdollisen projektityön laajuudesta. Kurssi voidaan myös hyväksyä tietyin edellytyksin elektroniikan ja koneautomatiikan jatko-opintoihin. Suositeltava vuosikurssi IV-V.