TTKK logoTTKK Opinto-opas

74031 Elektroniikan työkurssi I, 3,0 ov

Electronics Laboratory I, 3,0 cu


Lehtori MATTI ILMONEN, matti.ilmonen@tut.fi
Laboratorioharjoituksia 84 h

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)-- ---
Harjoitukset (h)33 31-

Tavoitteet

Opintojakso tutustuttaa opiskelijat yleisimpiin elektroniikassa tarvittaviin mittalaitteisiin. Mittausten kautta opitaan elektroniikan lyhyen ammattiaineen opintojaksoille esille tulleita asioita käytännössä.

Sisältö

Opintojaksoon kuuluu 7-9 harjoitustyötä. Syksy alkaa tutustumalla yleisimpiin elektroniikassa käytettäviin laboratoriolaitteisiin (oskilloskooppi, yleismittari, funktiogeneraattori, teholähteet) passiivikomponentteihin (kelat, kondensaattorit, passiivisuotimet), puolijohdekomponentteihin (diodi, diac, triac, led.) sekä transistoreihin. Kevät käynnistyy piirilevynteolla, rakentelutyössä ko. levylle kootaan valmiiksi suunniteltu laite. Lisäksi tutustutaan teholähteisiin (hakkurit, lineaariregulaattorit) ja operaatiovahvistimiin. Omalla ajalla tulee suorittaa mikroelektroniikkaa käsittelevä Spice-työ. Opintojakson kuluessa tulevatkin elektroniikan ohjelmistoista PADS (piirilevysuunnittelu) ja Spice (piirisimulointi) tutuiksi.

Tutkintovaatimukset

Hyväksytysti suoritetut harjoitustyöt ja tentti.

Vaadittavat esitiedot

7401002 Elektroniikan perusteet I, 7401003 Elektroniikan perusteet II, 72041 Fysiikan työt I, 7901500 Piirianalyysi I.

Suositeltavat esitiedot

Elektroniikan sivuaineen opintojaksojen samanaikainen suoritus.

Huomautuksia

Opintojakson voi suorittaa vain lukuvuosittain. Eri vuosien töitä ei voi yhdistää. Yhden lukuvuoden opintojaksosta järjestetään kolme tenttiä, joilla opintojakson voi hyväksytysti suorittaa. Tenttiin osallistuminen edellyttää, että kaikki työt on suoritettu hyväksytysti .

Linkkejä

Lisätietoja