TTKK logoTTKK Opinto-opas

7401003 Elektroniikan perusteet II, 3 ov

Basic Electronics II, 3 cu


Professori MARKKU KIVIKOSKI, markku.kivikoski@tut.fi
Luentoja 28 h. Laskuharjoituksia 26 h. Ohjattuja laboratorioharjoituksia 6 h. Itsenäisiä laboratorioharjoituksia 9 h (kevään toisen periodin harjoitukset ovat laboratoriotöitä).

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)-2 2--
Harjoitukset (h)-2 22-

Luentoaika ja -paikka

Syksy II per: torstaisin klo 8-10, Festian iso sali. Kevät I per: tiistaisin klo 12-14, Festian iso sali.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija pystyy hahmottamaan yksinkertaisten analogisten ja digitaalisten piirien rakennelohkot ja niiden toiminnan. Tarvittaessa hän myös osaa itsenäisesti sovellusohjeiden avulla mitoittaa ja mitata erilaisia peruskytkentöjä. Osaa käyttää yhtä piirianalyysiohjelmaa.

Sisältö

Elektroniikan peruskomponentit: Diodit, transistorit (FET ja BJT), operaatiovahvistin. Niiden toimintaperiaate ja yksinkertainen analyysi käyttäen malleja. Transistorin toimintapisteen asettelu. Analogiatekniikan peruskytkennät: vahvistin, virtapeili ja kytkin. Laboratorioharjoituksissa perehdytään elektronisiin laitteisiin ja mittausmenetelmiin.

Tutkintovaatimukset

Hyväksytysti suoritetut tentit luennoista, harjoituksista ja laboratoriotöistä sekä hyväksytysti suoritetut laboratoriotyöt ja hyväksytty selostus piirianalyysiohjelmiston käytöstä.

Kirjallisuus

Storey, N: Electronics - a System Approach, Addison-Wesley, 1998, 2nd edition.

Vaadittavat esitiedot

7401002 Elektroniikan perusteet I ja 7901500 Piirianalyysi I.

Huomautuksia

Aloitettu opintojakso on suoritettava osatentteineen 31.12.2002 mennessä. Eri vuosina suoritettuja osakursseja ei voi yhdistellä. Ensimmäinen laboratoriotyötenttiajankohta sovitaan työosuuden yhteydessä. Laboratoriotyötentit järjestetään varsinaisten tenttien yhteydessä.