TTKK logoTTKK Opinto-opas

11020 Kuvausmenetelmät, 2 ov

Still Media, 2 cu


Laboratoriomestari Ilkka Alavalkama
Luentoja 28 h. Harjoituksia 28 h.

Viikottainen Opetus / Periodi S1S2K1K2Kesä
Luennot (h)2+2 ---
Harjoitukset (h)2+2 ---

Tavoitteet

Opintojakson tavoitteena ja sisältönä on antaa perustiedot perinteisen ja digitaalisen kuvauksen,kuvausvalaistuksen, kuvanvalmistuksen tekniikoista. Perehdyttää kuvausmenetelmien mahdollisuuksiin suunnittelun apuvälineinä ja suunnitelmien esittelyssä, kuvaan ilmaisukeinona sekä kuvausmenetelmien teoreettisiin perusteisiin. Kuvauslaitteet, objektiivit, suotimet, valaisimet, apulaitteet, tallennusmateriaalit ja niiden käyttö. Työskentely kuvaustilanteessa, pimiössä ja tietokoneilla. Tarvittaessa rinnakkainen englanninkielinen opetus ja toinen opetusjakso keväällä.

Tutkintovaatimukset

Hyväksytyt harjoitustyöt ja työkansio. Kurssin suoritusmahdollisuuksista virtuaaliyliopiston kautta ilmoitetaan myöhemmin.

Kirjallisuus

Kurssimoniste: Arkkitehtuurin valokuvauksesta I, TTKK/AML 2001, ladattavissa kurssin verkkosivuilta. Muu kurssin verrkosivuilla ilmoitettava kirjallisuus. Kurssimateriaali Internetissä: http://www.tut.fi/units/arc/aml/11020/

Vaadittavat esitiedot

Tietokoneen käytön perusteet, tarvittaessa kurssi 11010 voidaan suorittaa samaan aikaan. Riittävä englanninkielen taito oheismateriaalin lukemiseen.