Rakennussuunnittelun laitos

13011 Rakennusopin perusteet, 8 ov
Architectural Construction, Basic Course, 8 cu

Professori UNTO SIIKANEN
Luentoja 56 h. Harjoituksia 140 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): 4+ 4 - - AII
Harjoitukset (h) 5+ 5+ 4+ 4 -

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Rakentamisen edellytysten ja rakennushankkeen toteuttamisen yleinen tarkastelu sekä johdatus ilmaston ja muiden ympäristötekijöiden huomioonottami-seen rakennusten suunnittelussa.
Yleistietoa rakennusalan tiedonlähteistä ja tiedonhausta, ra-kennuslainsäädännöstä ja rakentamismääräyksistä sekä rakentamismenetelmistä. Rakennusten suunnittelussa huomi-oonotettavat ympäristötekijät kuten sää, kosteus, lämpö, ilmanpaine, ääneneristys ja -vaimennus sekä rakenteellinen palontorjunta. Maaperä ja rakennusten perustukset. Puu materiaalina ja puurakentaminen. Opintojaksoon sisältyy perehdyttäminen piirustusvälineiden käyttöön sekä perspektiiviopin perusteiden opetus.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Kirjallinen tentti, johon osallistumi-nen edellyttää hyväksytysti suoritettuja harjoitustöitä.
KIRJALLISUUS: Suomen rakentamismääräyskokoelman osat A1, A2, B1, C1, C2, C3, C4, C5, D3, E1, E3, F1. Unto Siikanen: Puurakennusten suunnittelu, Hki 1998. Luennot ja luentoihin liittyvä kuva- aineisto. Unto Siikanen: Rakennusfysiikka, perusteet ja sovellukset,Hki,1996.

1302040 Talotekniset järjestelmät I, 2 ov
Building Services I, 2 cu

DI KARI SIREN,
insinööri TERHO PEUHKURINEN
28 h
LUENTOPAIKKA JA -AIKA: Luennot ke 14-16

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): 2+ 2 - - -
Harjoitukset (h) - - - - -

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Annetaan uudisrakentamisen rakennussuunnittelussa ja suunnittelun koordinoinnissa tarvittavat rakennusten teknisistä järjestelmistä. Pääosa luennoista on yhteisiä opintojakson 5702410 kanssa.
Opintojaksolla käsitellään rakennusten tärkeimmät LVI-järjestelmät, sähkö- ja tietotekniset järjestelmät sekä talousautomaatio ja hissit. Järjestelmistä selvitetään toiminta- periaatteet, tilatarpeet ja keskeisiä järjestelmiin liittyviä määräyksiä. Lisäksi perehdytään esimerkein rakennussuunnittelussa tarvittavaan teknisen suunnittelun koordinointiin arkkitehti/pääsuunnittelijan näkökulmasta.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Harjoitustyö ja tentti
KIRJALLISUUS: Luennot ja harjoitukset. Luentomoniste. Hankekustannuskansio, ST-kansio. Seppänen, O.Seppänen, M.: Rakennusten sisäilmasto ja LVI-tekniikka, Sisäilmayhdistys, Helsinki. 1996.

1306030 Arkkitehti pääsuunnittelijana, 5 ov
The Architect as the Head Designer, 5 cu

Professori MATTI SEPPÄNEN
Luentoja 28 h. Harjoituksia 28 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): - - 2+ 2 -
Harjoitukset (h) - - 2+ 2 -

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Perehdyttää rakennushankkeen suunnitteluvaiheen ja sitä edeltäviin tehtäviin, suunnitteluryhmän toiminnan koordinointiin, suunnittelutehtävien määrittelyyn, aikatauluttamiseen ja resurssointiin sekä suunnittelutarjousten ja -sopimusten tekemiseen, rakentamisen valmistelun ja työmaan aikaisiin tehtäviin ja laatu- järjestelmäkysymyksiin.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Luentojen seuraaminen, hyväksytysti suoritetut viikkoharjoitustyöt ja tentti.
KIRJALLISUUS: Luentomoniste ja luennoilla jaettu aineisto.

13201 Rakennusopin ammattikurssi, 8 ov
Architectural Construction, Professional Course, 8 cu

Professori UNTO SIIKANEN
Luentoja 56 h. Harjoituksia 140 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): - - 4+ 4 -
Harjoitukset (h) 5+ 5+ 5+ 5 -

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Kehitetään rakennussuunnittelun ja rakennetun ympäristön suunnittelun valmiuksia erityisesti rakentamismenetelmien, rakennejärjestelmien ja materiaalien käytön osalta.
Moduulijärjestely ja elementtirakentaminen. Rakennuksessa käytettävät materiaalit: luonnonkivi, keraamiset tuotteet, betoni, kevytbetoni, muovi, metallit yms. Rakenteiden suunnittelun perusteet. Runkoa täydentävät rakennusosat: parvekkeet, vesikatto, portaat, ikkunat, ovet, väliseinät. Rakennuksen pääl-lystetyöt, pintakäsittely ja viimeistely. Rakennushanke, rakentamisen asiakirjat ja rakennusselitys.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Kirjallinen tentti, johon osallistuminen edellyttää kaikkien harjoitustöiden hyväksyttyä suoritta-mista.
KIRJALLISUUS: Rakennusopin perusteet 13011 -kurssin suorittamiseen vaadittava tietomäärä. Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F2. Unto Siikanen: Rakennusaineoppi, Hki 1994. Rakennuslaki. Rakennusasetus. BES-tutkimus avoimen elementtijärjestelmän kehittämiseksi, Hki 1970 (kursorisesti). Luennot ja luentoihin liittyvä kuva-aineisto.
HUOMAUTUKSIA: Edellytetään opintojakson 13011 tietomäärän hallintaa.

1302080 Rakennetekniikka, 3 ov
Building Technology, 3 cu

DI MIKKO KYLLIÄINEN
Luentoja 42 h. Suunnitteluharjoituksia 28 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): 3+ 3 - - -
Harjoitukset (h) 2+ 2 - - -

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Rakennussuunnitteluvalmiuksien kehittäminen rakenteiden ja rakennetyyppien valinnan osalta. Rakennetekniikan peruskäsitteet. Rakenneosat ja niiden toi-minta. Rakennusmateriaalien rakennetekniset ominaisuudet. Rakennusten runkojärjestelmät ja niiden valinta. Rungon jäykistäminen. Yksinkertaisten kantavien rakenteiden rakennesuunnittelun perusteet. Rakennesuunnittelijan tehtävät. Rakennesuunnitelmat ja -piirustukset.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Tentti ja suunnittelutehtävä.
KIRJALLISUUS: Luennoilla ilmoitettava aineisto.

13222 Rakennusopin vaihtuva kurssi 2, 2 ov
Architectural Construction, Special Course 2, 2 cu

13223 Rakennusopin vaihtuva kurssi 3, 3 ov
Architectural Construction, Special Course 3, 3 cu

13224 Rakennusopin vaihtuva kurssi 4, 4 ov
Architectural Construction, Special Course 4, 4 cu

13301 Rakennussuunnittelun ak 2
(Julkiset ja palve-lurakennukset), 8 ov
Architectural Design, Professional Course 2
(Public and Service Buildings), 8 cu

Professori JUHANI KATAINEN
Luentoja 42 h. Harjoituksia 112 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): - - 3+ 3 -
Harjoitukset (h) 4+ 4+ 4+ 4 -

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Kehitetään rakennussuunnittelun suunnitteluvalmiuksia painopistealueena julkisia ja palvelutoimintoja käsittävät rakennukset.
Tila- ja rakennustyyppien laajempi käsittely. Rakennussuunnitteluongelman ratkaisumetodiikka. Suppeana harjoitustyönä pienehkö julkinen tai palvelurakennus. Laajana harjoitustyönä kulttuurikeskus sekä aiheeseen liittyvät luennot.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Hyväksytysti suoritetut harjoitustyöt sekä kirjallinen tentti.
KIRJALLISUUS: Opintojakson yhteydessä ilmoitettu kirjallisuus, sekä J. Katainen: Rakennussuunnittelun ak II, julk. n:o 36, TTKK/A- os., Rakennussuunnittelun laitos.
HUOMAUTUKSIA: Opintojakson suorittaminen edellyttää opintojakson 12020 Rakennussuunnittelu ak 1 tietomäärän ja valmiuksien hallintaa. Opintojakso aloitetaan syyslukukauden II periodilla harjoituksilla, luennot pidetään keväällä.

13302 Rakennusakustiikka, 2 ov
Building Acoustics, 2 cu

Arkkitehti EIJA HALME-SALO
Luentoja 28 h. Harjoituksia 14 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): 4 - - - -
Harjoitukset (h) - 2 - - -

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Perustietojen antaminen arkkitehdin toimintakenttään kuuluvista sovelletun akustiikan alueista. Akustiikan perusteet. Sovellutukset rakennus- ja huoneakustii-kan sekä melun torjuntaan.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Hyväksytysti suoritetut harjoitukset ja kirjallinen tentti.
KIRJALLISUUS: Halme: Rakennus- ja huoneakustiikka, meluntorjunta, Otakustantamo nro 378, 1978. Äänieristysnormit, Suomen rakentamismääräyskokoelma C1 ja C5, 1985.

13401 Asuntosuunnittelu 1, 4 ov
Housing Design 1, 4 cu

Professori MATTI SEPPÄNEN
Luentoja 28 h. Harjoituksia 84 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): 4 - - - -
Harjoitukset (h) 6+ 6 - - -

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Esitellään asuntosuunnittelun lähtökohtia ja keskeisiä suunnitteluperiaatteita.
Asunnon tilasuunnittelu. Liikuntaesteisten erityisvaatimukset. Asuinrakennustyyppien suunnitteluperusteet. Yhteistilat. Asunnon lähiympäristö. Erityisasuminen. Säännöstöä.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Hyväksytysti suoritettu viikkoharjoitus ja ohjattu harjoitustyö (asuinkerrostalo) sekä tentti.
KIRJALLISUUS: Luentomuistiinpanot ja luennoilla jaettu materiaali. Asuntosuunnittelumääräykset G1. Asuintilojen suunnittelu, Rakennuskirja 1995. Arkkitehtilehden asumista käsittelevät numerot. Opintojakson yhteydessä ilmoitettu kirjallisuus.
VAADITTAVAT ESITIEDOT: Opintojaksolle osallistuminen edellyttää, että Rakennussuunnittelun ak 1 (12020) harjoitustyöt on tehty.

13402 Sisustussuunnittelu, 4 ov
Interior Design, 4 cu

Sisustusarkkitehdit EERO JA MAARIT KETO
Luentoja 56 h, harjoituksia 56 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): 4+ 4 - - -
Harjoitukset (h) 4+ 4 - - -

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Perustietojen antaminen sisustus-suunnittelusta ja arkkitehdin toimintakenttään kuuluvasta tuotesuunnittelusta. Rakennussuunnittelun ja sisustussuunnittelun vuorovaikutus. Sovellettua ergonomiaa. Arkkitehtuuriin liittyvä tuotesuunnittelu. Kalusteiden rakenteet. Sisustusmateriaalit ja niiden ominaisuudet. Valaistus.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Hyväksytysti suoritetut suunnitteluharjoitukset.
KIRJALLISUUS: Harjoitustöihin liittyvää oheiskirjallisuutta, joka ilmoitetaan luentojen yhteydessä.

13403 Sisustussuunnittelu 2, 4 ov
Interior Design 2, 4 cu

Sisustusarkkitehdit EERO JA MAARIT KETO
Luentoja 28 h. Harjoituksia 56 h.
LUENTOPAIKKA JA -AIKA: Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): - - 2+ 2 -
Harjoitukset (h) - - 4+ 4 -

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Kurssi on sisustussuunnittelun peruskurssin tavoitteita täydentävä ja syventävä ja se soveltuu ensisijaisesti peruskurssin jatkokurssiksi.
Kurssilla otetaan lähemmän tarkastelun kohteeksi jokin rakennuksen vaativa toiminnallinen ympäristö, kuten työpaikka, laboratorio tai erikoisravintola tms. ja syvennytään kalusteiden, ergonomian ja estetiikan ongelmien kokonaisratkaisuun.
Kurssiin kuuluviin tuotesuunnittelutehtäviin sisältyy ohjattua pajatyöskentelyä prototyyppien ja hahmomallien rakentamiseksi.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Hyväksytysti suoritetut harjoitustyöt.

13406 Asuntosuunnittelu 2, 6 ov
Housing Design 2, 6 cu

Professori MATTI SEPPÄNEN
Luentoja 28 h. Harjoituksia 112 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): - 2+ 2 - -
Harjoitukset (h) 4+ 4+ 4+ 4 -

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Täydentää ja syventää asuntosuunnittelukurssia.
Asuntosuunnittelun edellytykset Suomessa. Asuntoalueen ja asuinkorttelin suunnitteluperiaatteet. Avoin asuntorakentami-nen. Asuinrakentamisen tekniset järjestelmät. Vanhusten, opiskelijoiden ja nuorten asuminen. Asuntorakentamisen tuotantotekniikat ja talous. Lasten päiväkodit. Asuntojen perusparantaminen ja lähiöuudistus. Yhteisö- ja ekologinen asuminen. Asunnon lähipalvelut.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Hyväksytysti suoritettu harjoitustyö: vanhusten palvelutalo kaupunkiympäristössä. Tentti.
KIRJALLISUUS: Opintojakson yhteydessä ilmoitettu kirjallisuus.
HUOMAUTUKSIA: Opintojakson suorittaminen edellyttää opintojakson 13401 tietomäärän ja valmiuksien hallintaa.

1304070 Korjaus- ja täydennysrakentamisen
erikoiskurssi, 6 ov
Special Course in Renovation and Complementary
Building Design, 6 cu

Yliassistentti HARRI HAGAN
Luentoja 56 h. Harjoituksia 56 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): 2+ 2+ 2+ 2 -
Harjoitukset (h) 2+ 2+ 2+ 2 -
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Annetaan perus- ja syventäviä tietoja 1970-luvun ja sitä nuoremman rakennuskannan arkkitehtonisesta ja teknisestä korjaus- ja muutossuunnittelusta. Kuntotutkimukset, korjausrakentamiseen liittyvät rakennusfysikaaliset lähtökohdat, korjausperiaatteet, toiminnalliset muutokset ja täydennysrakentamisen mahdollisuudet. Case-tyyppinen ryhmätyöskentely ja aihepiiriin liittyvät opintomatkat. Lukuvuoden 2000-2001 teemana on lähiöuudistus.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Uudemman rakennuskannan korjaus- ja muutossuunnitelman laatiminen studio- tyyppisenä ryhmätyönä sekä kirjallinen tentti.
KIRJALLISUUS: Luennot ja luennoilla ilmoitettu alan kirjallisuus. Hagan, H.: Lähiökorjaamisen arkkitehtoniset vaikutukset. Ympäristöministeriö 1996.

13502 Tuotantorakennusten suunnittelu, 4 ov
Productional Buildings Design, 4 cu

Arkkitehti KARI SALONEN
Luentoja 35 h. Harjoituksia 168 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): - - 3+ 2 -
Harjoitukset (h) - - 12+ 12 -
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Perehtyminen tuotantorakennuksille ominaisiin erityispiirteisiin kuten materiaalivirtoihin, tehdaslayoutiin, tontin soveltuvuuteen ja jäsentelyyn eri toimintojen kesken, liikenne-, energia- ja varastointikysymyksiin, mitta- ja komponenttiajatteluun, rakenne- ja materiaalivalintoihin, imagokysymyksiin sekä ominaisuuksiin työympäristönä. Opintokäyntejä tuotantolaitoksiin.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Teemaan liittyvä harjoitustehtävä. Kirjallinen tentti. Mahdollinen opintomatka.
KIRJALLISUUS: Luennot ja luennoilla ilmoitettava alan kirjallisuus.

1305030 Architectural Design, Special Course, 6 cu

Professor JUHANI KATAINEN
Lectures and seminars 12 h, exercises 45 h.
CONTENTS: Contents: A study of the cultural idiosyncrasies of architectural design, practice and education. Through a smallscale project set in a tight urban context the aim is to explore the forms of architecture that match the significant tendencies of contemporary cultlure and to investigate the city as a complex area systems and effects.

13601 Rakennussuunnittelun jatkokurssi 1, 10 ov
Architectural Design, Advanced Course 1
(Public, Office and Administrational Buil-dings), 10 cu

Professori JUHANI KATAINEN
Luentoja 56 h. Harjoituksia 168 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): 4+ 4 - - -
Harjoitukset (h) 4+ 4+ 8+ 8 -
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Perehtyminen julkisten rakennusten (opetustoimintaa palvelevat rakennukset, kirjastot, näyttelyrakennukset, seurakunnalliset ja liikuntarakennukset jne.) sekä toimisto- ja hallintorakennusten suunnitteluun. Tämä opinto-jakso on tarkoitettu ensisijaisesti julkisten tai palvelurakennusten sekä toimisto- tai hallintorakennusten aihepiiristä diplomityönsä tekeville. Suppeana harjoitustyönä ideoiva luonnostelu, laajana harjoitustyönä suuri julkinen rakennus, toimisto- tai hallintorakennus sekä näihin liittyvät luennot. Harjoitustyö tehdään rinnakkaisessa yhteistyössä Paris- Villemin arkkitehtikoulun kanssa.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Hyväksytysti suoritetut harjoitustyöt sekä kirjallinen seminaariesitelmä harjoitustyöhön liittyvänä.
KIRJALLISUUS: Opintojakson yhteydessä ilmoitettu kirjallisuus sekä Juhani Katainen: Rakennussuunnittelun jatkokurssi, julkaisu n:o 29, TTKK/A-osasto, Rakennussuunnittelun laitos.
HUOMAUTUKSIA: Opintojakson suorittaminen edellyttää opintojaksojen 13301 ja 13051 tietomäärän ja valmiuksien hallintaa. Opintojakso aloitetaan syyslukukauden I periodilla.

13602 Rakennussuunnittelun jatkokurssi 2,
(Asunto ja rakennussuunnittelun erityiskysymykset), 10 ov
Architectural Design, Advanced Course 2
(Special Problems of Housing and Building Design), 10 cu

Professori MATTI SEPPÄNEN
Luentoja 56 h. Harjoituksia 224 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): - - 4+ 4+ -
Harjoitukset (h) 8+ 8+ 8+ 8 -
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Rakennussuunnittelun syventymistason opintojakso, joka on tarkoitettu ensisijaisesti rakennussuunnittelun aihepiiristä diplomityönsä tekeville. Opintojakso koostuu kahdesta 5 ov:n osiosta, jotka kumpikin on tehtävissä erillisenä, 1306030 Arkkitehti pääsuunnittelijana ja 13607 Rakennussuunnittelun vaihtuva kurssi 5.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Hyväksytysti suoritetut harjoitustyöt sekä kirjallinen tentti molemmista 5 ov:n opintojaksoista.

13604 Rakennussuunnittelun vaihtuva kurssi 2, 2 ov
Architectural Design, Special Course 2, 2 cu

13605 Rakennussuunnittelun vaihtuva kurssi 3, 3 ov
Architectural Design, Special Course 3, 3 cu

13606 Rakennussuunnittelun vaihtuva kurssi 4, 4 ov
Architectural Design, Special Course 4, 4 cu

13607 Rakennussuunnittelun vaihtuva kurssi 5, 5 ov
Architectural Design, Special Course 5, 5 cu

Professori JUHANI KATAINEN ja
professori MATTI SEPPÄNEN
Luentoja ja seminaareja 12 h kaikkina periodeina. Harjoituksia 30 h (laajuudesta riippuen).
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Rakennussuunnitteluvalmiuksien syventäminen. Erityisaiheinen rakennussuunnittelutehtävä siihen liittyvine luentoineen ja seminaareineen tai rakennus-suunnittelun piiriin liittyvä tutkimustehtävä. Mahdollinen osallistuminen suunnittelu- tai tutkimusprojektiin. Oppilas voi sopia itse valitsemastaan aiheesta.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Hyväksytysti suoritettu harjoitustyö tai tutkimusaihe siihen liittyvine seminaareineen.
KIRJALLISUUS: Harjoitustyön aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta sopimuksen mukaan.
HUOMAUTUKSIA: Rakennussuunnittelun vaihtuvat kurssit ovat vapaamuotoisia kursseja, jotka liittyvät opintojen syventymisvaiheeseen. Yleensä edellytetään, että rakennussuunnittelun ak 2 on suoritettu. Kurssit suoritetaan ryhmässä tai yksittäisesti. Aloittamisajankohta on valittavissa.

13608 Rakennuttamiskurssi, 4 ov
Construction Management, 4 cu

Arkkitehti KARI SALONEN
Luentoja 28 h. Harjoituksia 30 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): - - 2+ 2 -
Harjoitukset (h) - - 2+ 2 -
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Perehdytään rakennuttamisen tehtäväalueeseen sekä varsinaista suunnittelua edeltäviin toimenpiteisiin.
Opintojaksolla tarkastellaan mm. suunnittelu- ja rakentamistapahtuman eri osapuolten näkökulmasta suunnittelusopimuksia, suunnittelukokouskäytäntöä, urakointimenettelyä, urakkasopimuksia, työmaakokous-, katselmus- ja tarkastusmenettelyä sekä tutustutaan muutamaan esimerkkitapaukseen. Harjoitustehtävinä käydään läpi mm. suunnittelu- ja urakkasopimukset liitteineen, suunnittelu- ja työmaakokousten sekä erilaisten tarkastusten asiakirjat.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Luentojen seuraaminen sekä hyväksyttävästi suoritetut harjoitustyöt ja tentti.
KIRJALLISUUS: Ilmoitetaan luennoilla.

1306012 Rakennussuunnittelun erityiskurssi 2, 2 ov
Architectural Design, Varying Topics Course 2, 2-cu

1306023 Rakennussuunnittelun erityiskurssi 3, 3 ov
Architectural Design, Varying Topics Course 3, 3-cu

1306034 Rakennussuunnittelun erityiskurssi 4, 4 ov
Architectural Design, Varying Topics Course 4, 4-cu

1306045 Rakennussuunnittelun erityiskurssi 5, 5 ov
Architectural Design, Varying Topics Course 5, 5-cu

13619 Arkkitehtuuritutkimuksen perusteet, 3 ov
Introduction to Research In Architecture, 3 cu

Vanhempi tutkija SEPPO AURA
Seminaareja ja luentoja 30 h. Harjoituksia 15 h.

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): - - 30p - -
Harjoitukset (h) - - 15p - -
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Antaa perusvalmiudet tieteelliseen kirjoittamiseen ja tutkimusraportin laatimiseen. Kurssiin sisältyy intensiivijakso (20 h) tieteellisestä kirjoittamisesta sekä luentoja, joilla käydään läpi mm. tutkimusaiheen valinta ja rajaus, tutkimussuunnitelman laadinta, yleisimmät tutkimusmenetelmät ja tutkimusraportin kirjoittamisohjeita.
TUTKINTOVAATIMUKSET: Aktiivinen osallistuminen intensiivijaksolle, harjoitusaine ja essee luennoista.
KIRJALLISUUS: Kurssin aikana ilmoitettu kirjallisuus.
HUOMAUTUKSIA: Kurssi liittyy opintojen syventämisvaiheeseen ja on tarkoitettu erityisesti niille opiskelijoille, joilla on tarkoitus tehdä diplomityönään kirjallinen tutkielma ja/tai suorittaa perustutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja. Pienryhmätyöskentelylle ja henkilökohtaiselle ohjaukselle perustuvan luonteensa vuoksi kurssille otetaan rajoitettu määrä opiskelijoita.

13721 Rakennusalan puheviestintä ja neuvottelutaito 4 ov
Speechcommunication and Negotiation of Building
Industry 4 cu

Lehtori PENTTI VANHA-AHO
Luentoja 42 h. Harjoituksia 56 h

VIIKOTTAINEN OPETUS/PERIODI S1 S2 K1 K2 KESÄ
Luennot (h): 3+ 3 - - -
Harjoitukset (h) 4+ 4 - - -
TAVOITTEET JA SISÄLTÖ: Perehdyttää ja harjoitella kanssakäymistä ja yhteistyötä rakennusalan muiden osapuolien kanssa.
Kurssi on suunnattu arkkitehtuurin ja rakennusosaston opiskelijoille. Kurssilla opetetaan puheviestintää ja esiintymistä käytännön neuvottelu- ja työtilanteissa, neuvottelutaitoja ja koko-ustekniikan perustietoja. Käydään läpi suunnittelu- ja työmaakokouskäytännöt ja asioiden eteneminen kunnallisessa ja yksityisessä osganisaatiossa. Harjoitellaan esiintymistä ja hiotaan esiintymistekniikkaa. Koska kurssi on luonteeltaan vuorovaikutteisiin harjoituksiin perustuva, edellyttää sille osallistuminen kurssilaisilta sitoutumista luentoihin ja

Takaisin alkuun / Takaisin pääsivulle