Opinto-opas 2004-2005

98600 ESPANJAN ALKEISKURSSI, SPANISH FOR BEGINNERS, 4 ov

Tietoa luennoitsijoista
JOSÉ MÁRQUEZ GARRIDO, RIITTA NYHOLM

Luentoja ja harjoituksia
Kurssi kestää kaksi lukukautta ja se voidaan aloittaa vain syksyllä. Tekstitunnit 2 h/vko, keskustelu- ja kielistudio 2 h/vko, yhteensä 4 h/vko.

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

2+

2+

2+

2

-

Harjoitukset (h):

2+

2+

2+

2

-


Tavoitteet
Tavoitetaso A1 - A2 Eurooppalaisen viitekehyksen kielitaitoasteikolla. Kurssin käytyään opiskelija ymmärtää ja osaa tuottaa yksinkertaista, yleiskielistä puhetta, joka liittyy tuttuihin asioihin kuten perheeseen, työhön, harrastuksiin ja lähiympäristöön. Hän osaa kommunikoida rutiininomaisissa tilanteissa kuten asiointi kaupoissa, ravintoloissa ja matkatoimistossa sekä kysyä tietä. Opiskelija osaa keskustella kuulumisista ja sopia milloin ja mitä tehdään. Hän ymmärtää selkeää arkipäivän tekstiä. Hän osaa kertoa kirjallisesti jokapäiväisistä asioista ja arkipäivän elämästään sekä osaa laatia henkilökohtaisen kirjeen ja viestejä.

Sisältö
Kielioppia käsitellään oppikirjan ja luentomonisteiden avulla sekä tehdään käännös- ja rakenneharjoituksia. Harjoitellaan suullista ilmaisua sekä tehdään kielistudioharjoituksia ääntämisen, puhevalmiuden ja kuullun ymmärtämisen parantamiseksi. Kurssilla tutustutaan myös espanjalaiseen ja latinalaisamerikkalaiseen elämäntapaan ja kulttuuriin.

Tutkintovaatimukset
Kurssin arvosanan perusteena on kirjallinen ja suullinen loppukoe. Kokonaisarvosana on kirjallisen ja suullisen osan keskiarvo.

Kirjallisuus
Sjögren-Serrano-Muro-Torikka: Este Pais I, Oy Yleisradio AB, 1998.

Huomautuksia
Kurssi koostuu tekstitunneista ja keskusteluosista. Kurssille ilmoittaudutaan o-infon kautta. Ilmoittaudu vain yhteen kirjalliseen ja yhteen suulliseen ryhmään!

Kurssin kotisivu