Opinto-opas 2004-2005

9807000 ARABIAN KIELEN ALKEISKURSSI, ARABIC ELEMENTARY LANGUAGE COURSE (UTA), 4 ov

Tietoa luennoitsijoista
RAOUDHA SKHIRI

Luentoja ja harjoituksia
100 h kielioppia ja kirjallisia harjoituksia sekä rakenne-, kuuntelu- ja keskusteluharjoituksia.

Tavoitteet
Taitotaso A1 Eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla. Kurssin käytyään opiskelija osaa kirjoittaa ja lausua perustason arabian kieltä, ymmärtää helppoja ja yksinkertaisia sanoja ja aivan perustason ilmauksia, jotka koskevat arkipäivän elämää, hän pystyy käymään yksinkertaisia keskusteluja ja kertomaan itsestään ja lähiympäristöstään, jos puhekumppani puhuu hitaasti ja selvästi ja on valmis auttamaan. Opiskelija osaa vastata itseään koskeviin yksinkertaisiin kysymyksiin ja kysymään vastaavia kysymyksiä muilta käsiteltäessä hyvin tuttuja aiheita sekä osaa kirjoittaa lyhyitä lauseita ja täyttää lomakkeita, joissa kysytään henkilökohtaisia tietoja.

Tutkintovaatimukset
Aktiivinen osallistuminen kurssille. Kirjallinen kuulustelu lukuvuoden lopussa.

Kirjallisuus
Mahdo Alosh. Ahlan wa sahlan, Functional Modern Standard Arabic for Beginners. Yale University Press. New Haven and London sekä opetuksen yhteydessä jaettava materiaali.

Tietoa esitietovaatimuksista
Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka eivät ole aikaisemmin opiskelleet arabian kieltä.

Huomautuksia
Kurssi kestää kaksi lukukautta ja sen voi aloittaa vain syksyllä. Tämä kurssi pidetään Tampereen yliopistolla ja opetuskieli on englanti. Kurssille ilmoittaudutaan o-infon kautta. Huom! Kurssi edellyttää JOO-sopimusta.